Urad za varstvo konkurence je konec lanskega septembra izdal odločbo, s katero je Delu naložil odprodajo Večera, ker koncentracija med družbama ni skladna s pravili. Delo je poziv za zbiranje ponudb za Večer objavilo marca, konec junija pa kupoprodajno pogodbo za 79,24-odstotni delež sklenilo z družbo 3Lan iz Murske Sobote. Pogodba je sicer sklenjena z odložnim pogojem pridobitve ustreznih soglasij varuha konkurence in ministrstva za kulturo.

Družbo 3Lan vodi Denis Čeh, ki je za časnik Delo potrdil, da se je o nakupu Večera pogovarjal tudi z lastnikom Dnevnika in Dela Revije. Čeh je dejal, da so pogovori potekali o potencialnih skupnih sinergijah, ki bi jih tri medijske družbe - Večer, Dnevnik in Delo Revije - lahko ustvarile na medijskem trgu.

"To ne pride v poštev, kapitalsko povezovanje najverjetneje tudi ne bi zdržalo presoje pred uradom za varstvo konkurence," je zatrdil Čeh in dodal, da je s svojimi načrti seznanil tudi varuha konkurence in izrazil pričakovanje, da bo ta vendarle dovolil prodajo Večera.