31 letnik se je odločil, da zaključi svojo kariero, potem ko so ga otoški mediji ujeli pri jemanju kokaina. Hatton, ki je zaradi jemanja prepovedanih drog tudi pod policijskim drobnogledom, se je že napotil na kliniko za odvajanje. Boksar sicer vztraja, da med svojo športno kariero ni nikoli posegal po prepovedanih substancah.

„Vznemiril sem svoje navijače in vse ostale, ki me spremljajo že od prvega dne. Zavedam se, da samo opravičilo ne zadostuje,“ je za britanski medij ITV's Daybreak povedal osramočeni Hatton in odločno zanikal namigovanja o jemanju drog tekom njegove aktivne kariere.

Hatton naj bi v težave z drogami in alkoholom zašel maja leta 2009, ko je v izgubil borbo proti Mannyu Pacquiaou ter se hkrati soočal z osebnimi problemi. „Takrat sem zares zelo trpel in čeprav sem pogosto popil kakšen kozarček, sem zaradi depresije in neurejenega zasebnega življenja začel pogosteje piti,“ je potožil nekdanji šampion in dodal:“Odnos z mojimi starši ni bil idealen, prav tako pa sem se težko soočal z upokojitvijo. Stvari so od tod šle samo še navzdol,“ je še ponižno dejal nekdanji prvak.

V spodnjem videu si lahko ogledate posnetek, ki je razkrinkal Hattona pri jemanju kokaina.