Pod zmagovalno pesem po presoji žirije Otok ljubezni se je kot avtor glasbe podpisal Patrik Greblo, besedilo pa je napisal Feri Lainšček. Darji Švajger taki in podobni festivali niso tuji, med drugim je Slovenijo dvakrat zastopala na izboru za Eurosong. Zmagovalna pesem po presoji žirije je prejela 2000 evrov, toliko je bilo podeljeno tudi najljubši pesmi občinstva.

Strokovna žirija pod vodstvom Iva Umeka je podelila še tri nagrade. Za najboljše besedilo je bil nagrajen Srečko Čož za pesem Romantičen večer, ki jo je zapela Kristina Oberžan, nagrado za najboljšo interpretacijo je prejela Darja Švajger za pesem Otok ljubezni, nagrado za mladega obetavnega avtorja pa Gaber Radojevič, ki je prispeval glasbo za pesem Tisto, kar ostane v interpretaciji Slavka Ivančiča. Nagrajenci so prejeli nagrade v vrednosti 1000 evrov.

Na letošnjem izboru slovenske popevke se je v studiu 1 Televizije Slovenija v živo skupaj predstavilo 12 izvajalcev, ki jih je spremljal veliki revijski orkester RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Lojzeta Kranjčana, Patrika Grebla in Roka Goloba. Scenarij za prireditev sta napisala Molkova in Miha Šalehar.

Lani je nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti prejela Anika Horvat za skladbo Samo ti, glas ljudstva pa se je odločil v prid Prifarskim muzikantom, ki so izvedli pesem Tisti nekdo. Pesmi je občinstvo še enkrat slišalo kot uvod v letošnji izbor, del spremljevalnega programa pa so bile tudi klasike Slovenske popevke v aranžmajih revijskega orkestra. Aranžmaji so bili nekakšna demontaža orkestra, posamezne skladbe je določal le en inštrument.

Ob izboru popevke je bila ves čas odprta tudi humanitarna telefonska linija za žrtve vodne ujme. Gledalci so po zadnjih objavljenih podatkih malo pred koncem izbora prispevali 59.000 evrov.

Kako bo s Slovensko popevko v prihodnje, je uganka. Miša Molk, ki je se je prijavila tudi na razpis za direktorico TVS, je v nedavnem pogovoru za Delovo prilogo Vikend podvomila v smiselnost prireditve Slovenska popevka. Po njenih besedah popevka determinira žanr.

Molkova bi, kot je povedala, termin in tudi takšen način izbora čez dve leti potopila. Ob 50. obletnici bi pripravila veličasten prelet skozi zgodovino, torej revijalen večer, poleg njega še tekmovalnega, ki bi se že lahko imenoval drugače. Prenova pa je nujna, je prepričana Molkova.