Za Faka (član ŠD Pokljuka) je to prvi naslov v slovenskem dresu, potem ko se je odločil za prestop iz hrvaške reprezentance.

Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan) je bila kljub dvema zgrešenima streloma v položaju stoje (0,2) 16 sekund hitrejša od druge najuspešnejše še aktivne slovenske biatlonke Tadeje Brankovič Likozar (TSK Merkur Kranj), ki je streljanje opravila z odliko in brez napake. Tretje mesto je pripadlo Andreji Mali (TSK Jub Dol pri Ljubljani), ki je bila tokrat enkrat nenatančna na strelišču (0,1).

Pri članih je moral lanski zmagovalec Klemen Bauer (SK Ihan) prepustiti premoč Jakovu Faku, saj je na zadnjem strelskem postanku pustil nepokrite kar štiri tarče (0,4) in zaostal za približno en kazenski krog (+24,7). Tudi tretje mesto je šlo v Ihan, njegovemu klubskemu in reprezentančnemu kolegu Petru Doklu, ki je bil na streljanju neuspešen le enkrat (0,1).

V nedeljo se bodo biatlonke in biatlonci pomerili še za poletne naslove državnih prvakov v zasledovanju. Start bo ob 10. uri v Športnem centru Pokljuka na Rudnem polju.