Tilia Olimpija – Medveščak 2:3 po kazenskih strelih (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, gledalcev 3500; Higgins 7/PP1, Goličič 38/PP2; Maclean 18, 60/EN): Uvodni zmagi ljubljanskih hokejistov sta bili očitno dovolj velik magnet, da so navijači sinoči spet drli v Tivoli, kjer pa Olimpija niti v četrtem poskusu ni uspela ugnati zagrebškega Medveščaka. Ta je slavil po loteriji kazenskih strelov (edini gol je zabil nekdanji ljubljenec Tivolija Frank Banham, ki je na tekmi deloval precej živčno), pred tem pa je skoraj do zadnjega piska sirene kazalo na minimalno zmago Ljubljančanov. Olimpija je tako osvojila peto točko letos (eno več ima le Salzburg, h kateremu zmaji jutri odhajajo na vroče gostovanje), vendar enemu najresnejših konkurentov v boju za končnico predala pomembni dve.

Olimpija je v prvem delu prikazala najboljši hokej letos in povsem onemogočila goste iz hrvaške prestolnice, a številne priložnosti zapravljala na poceni način. Zagrebški vratar Kristan je klonil le po strelu Higginsa, še pred odmorom pa je po nepotrebni menjavi Olimpije, ko je tretja linija kljub gostujočemu napadu presenetljivo kar samovoljno oddrsala na klop, Maclean poskrbel za izenačenje. »Kar nekaj časa bo minilo, ko bo v Ljubljani naslednjič gostovalo tako slabo moštvo,« je pripomnil eden izmed navijačev, toda Medveščak ga je demantiral že v drugi tretjini.

V tem delu so Hrvati s 17 (!) tujci prikazali precej bolj odločen hokej, da je pred Silo kar nekajkrat zavladala panika, vendar eden najbolj vročih vratarjev ta hip je hladnokrvno zaustavil vse zagrebške nalete, Goličič pa je za vnovično veselico na tribunah unovčil bogato številčno prednost petih proti trem. Tivoli je tedaj nekoliko lažje zadihal, nato pa v zadnji tretjini vseskozi trepetal, saj se je Medveščak povsem odprl in nizal nevarne priložnosti. Ko je bilo le še vprašanja časa, kdaj bo sledilo izenačenje, je na sceno vselej korajžno stopil Aleš Sila (na koncu 32 obramb), a v izdihljajih srečanja napravil usodno napako. Pred svojimi vrati namreč ni pokril ploščka, kar je Medveščak 18 sekund pred koncem izkoristil za izenačenje, kar se je dogajalo v naslednjih minutah, pa smo opisali že v uvodu. Domači trener Hannu Järvenpää je bil s točko sicer zadovoljen, na svoj način pa je dodal, da Olimpija napreduje z otroškimi koraki.

Acroni Jesenice – Linz 3:1 (0:1, 2:0, 1:0, gledalcev 2000; Sabolič 24, 34/PP1, Lysak 44/SH1; Bronilla 16/PP1): Čeprav ima lanski finalist lige EBEL v letošnji sezoni še močnejšo zasedbo, v vratih Alexa Westlunda, na klopi pa Kima Collinsa, to ni bilo dovolj, da bi črna krila upala na uspeh v Podmežakli oziroma vsaj na prvo točko v sezoni. Jeseniški hokejisti so po finančni injekciji, ki so jo minule dni dobili na svoje transakcijske račune, zaigrali odločneje od nasprotnika in na krilih letos večkrat opevanega napada Jeglič-Tičar-Sabolič vknjižili nov par točk. Začetek se sicer ni izšel po rdečih notah, saj je Linz povedel, vendar je bilo nadaljevanje toliko boljše. Sabolič je v drugi tretjini dvakrat ugnal Westlunda, svoje pa je nato za veselje na tribunah ob igralcu manj dodal še Lysak. Razumljivo, da se Avstrijci niso predali zlahka, toda to jim ni nič pomagalo, saj so državni prvaki zaprli vse poti do svojega gola (tokrat je v vratih stal Jaakko Suomalainen) in bivšemu trenerju Collinsu še dodatno otežili spanec.

Ostali izidi 3. kroga: Beljak – Alba 7:3 (3:0, 1:2, 3:1), Salzburg – KAC 4:3 po kazenskih strelih (1:1, 2:1, 0:1), Dunaj – Gradec 2:3 (0:1, 1:0, 1:2), vrstni red: Salzburg 6, KAC in Olimpija po 5, Beljak, Jesenice, Gradec in Medveščak po 4, Dunaj, Alba in Linz 0. Pari prihodnjega kroga, jutri, ob 18. uri: Dunaj – Jesenice, Salzburg – Olimpija, Linz – KAC, Beljak – Gradec, Alba – Medveščak.