Počasi se bliža začetek sezone. V kateri fazi priprav se trenutno nahajate?

Vzdušje na treningih je za zdaj super, delavnost pa na najvišji ravni. Več časa posvečamo fizičnim pripravam, vedno več pa je tudi treninga z žogo. Na pripravljalnih tekmah smo bili za zdaj pozorni predvsem na tiste elemente, katerim smo se posvečali tudi na treningu. To sta obramba in blok, medtem ko se bomo servisu in napadu posvetili v naslednjih tednih.

Drevi vas čaka nekoliko drugačna pripravljalna tekma, saj se boste pomerili s kanadsko reprezentanco, ki jo vodi Glenn Hoag.

To bo poseben čar. Kanada je trenutno v boljši formi kot mi, saj je tik pred svetovnim prvenstvom, mi pa imamo še precej časa, da izpilimo svojo igro.

Hoag je bil znan po svojem načelu, da je vedno treba igrati točko po točko. Bo to ostalo del vaše strategije?

Tistih sedem, osem igralcev, kolikor nas je ostalo iz lanske sezone, smo si tisto, kar nas je Glenn naučil, zapomnili in zagotovo bomo to s pridom izkoriščali v nadaljevanju kariere. Dragan (Kobiljski, pomočnik trenerja, op. p.) nam vedno ponavlja, da moramo biti osredotočeni na tiste elemente, ki smo jih trenirali in jih že znamo.

V sedanjem moštvu ste igralec z najdaljšim stažem pri ACH Volleyju, saj ste tu že deseto leto.

Res je dolga doba, a ni se mi zdelo, da sem v klubu že deseto leto. Za zdaj mi je tu všeč. Igralci se med seboj razumemo, s klubom dobro sodelujemo, treningi so na najvišji ravni, imamo pa tudi rezultate in ne vidim razloga, zakaj bi zapustil ACH Volley.

Pri sestavi moštva so se skoraj v celoti zamenjali vsi tujci. Ali lahko letošnje okrepitve nadomestijo tisti delež, ki so ga tuji igralci ponudili lani?

Treba je vedeti, da si redko katera ekipa lahko privošči, da več let ostaja v enaki zasedbi. Do sprememb prihaja pri vseh moštvih. Kolikor sem do sedaj spoznal nove soigralce, sem z njimi zelo zadovoljen. Seveda mi je žal, da nimamo več Oliverja Venna, Ramona Gata, Veljka Petkovića... A po drugi strani imamo letos malo drugačno ekipo in kljub težki skupini v ligi prvakov bomo konkurenčni, naš cilj pa je napredovanje v izločilne boje.

Ko je bilo ob koncu lanske sezono že jasno, da zapuščate dvorano Tivoli in da boste v prihodnje igrali v Stožicah, nad tem niste bili povsem navdušeni...

Predvsem zaradi strahu, da dvorana v Stožicah ne bo polna. Toda naš oddelek pri ACH, ki je za to odgovoren, bo naredil vse, da bo dvorana zagotovo polna in da se bomo v njej dobro počutili.

Za konec se dotaknimo še reprezentance. Spomladi vas zaradi poškodbe ni bilo na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2011.

Res je, a sem bil na poletnih tritedenskih pripravah, kjer smo se dobro spoznali. Z novim selektorjem sem zelo zadovoljen, vzdušje pa je odlično.

Slovenski selektor Veselin Vuković je hkrati tudi trener Budvanske Riviere, ki bo vaš nasprotnik v skupinskem delu lige prvakov.

O tem nisem preveč razmišljal. Zagotovo nas Vuković zelo dobro pozna, saj je precej reprezentantov iz našega kluba, a našo igro bomo na medsebojni tekmi že prilagodili do takšne mere, da Budva ne bo v nobeni prednosti.