Luka Koper - Nafta (danes ob 18. uri v Novi Gorici): Koprčani ne igrajo v skladu s slovesom prvaka. V državnem prvenstvu je več neuspehov kot uspehov, v pokalu, za katerega so specialisti, so se mučili z vodilnim drugoligašem Dravinjo. Izločili so jo šele po podaljšku. Lendavčani so dobili žaromete, igra pa je veliko boljša kot stanje v klubski blagajni, v kateri naj bi bilo za pol milijona evrov minusa, zato plače in premije zamujajo že od junija. Naš tip: 1.

Rudar - Hit Gorica (danes ob 18. uri): Velenjčani so glede na sloves trenerja Bojana Prašnikarja in kakovost igralske zasedbe veliki dolžniki. Potem ko jih je v pokalu izločil Triglav, bi nov neuspeh zamajal stolček trenerju Prašnikarju, a ga ne bo zamenjal Marijan Pušnik, saj je odšel službovat v drugo iransko ligo. Goričani popolnjujejo igralski mozaik, pogodbo so podpisali z 20-letnim Senegalcem Wellejem Ndayem (kalil se je v Palermu), z ekipo pa trenirajo tudi Kokot, Komac in Šturm, a se za sodelovanje še niso dogovorili. Vodstvo kluba se je pohvalilo, da je za polovico zmanjšalo dolg, ki je bil februarja letos 550.000 evrov, igralcem poravnalo vse plače, dolžni pa so jim še premije za sezono 2008/2009. Naš tip: 1.

Domžale - Maribor (danes ob 20.15): Če sklepamo po zadnjih predstavah, so Domžalčani v boljši formi od Mariborčanov, ki so z odhodom Iličiča in Bačinoviča v Palermo izgubili udarnost, s katero so navduševali v kvalifikacijah za evropsko ligo in v začetku državnega prvenstva. Glavna aduta Domžal sta otroka Maribora, napadalec Damir Pekič in zvezni igralec Marko Drevenšek, katerega zaščitni znak so projektili s 30 metrov, sicer pa je pri 23 letih že prvoligaški veteran s 147 tekmami in 21 goli. "Visoka zmaga s 6:1 v pokalu proti tretjeligašu Ankaranu je še dodatno okrepila našo samozavest. V tekmi z Mariborom bo motivacija več kot 150-odstotna, saj bi z zmago naredili veliko delo," pravi trener Domžal Darko Birjukov. Mariborčani so minulo soboto le remizirali doma s Primorjem, v torek so se mučili v Dobu, predmestju Domžal, saj so v pokalu novinca med drugoligaši ugnali šele po enajstmetrovkah in se tako izognili blamaži. "Ker smo dobro pripravljeni, gremo po zmago," je odločen trener Maribora Darko Milanič. Naš tip: 0.

Primorje - CM Celje (jutri ob 16. uri): Ajdovci so dobili nov stadion, na plače pa nekateri čakajo že pet mesecev, a se prazna denarnica še ne pozna pri učinku na igrišču. V Celju se problemi kopičijo na igrišču z neuspehi (zadnji je izpad v pokalu) in pisarnah, kar je botrovalo, da je brez službe ostal dosedanji trener Milan Đuričić. Celjsko moštvo bo do nadaljnjega vodil dosedanji pomočnik Damjan Romih. Naš tip: 1.

Triglav Gorenjska - Olimpija (jutri ob 16. uri): Nogometaši Olimpije so v deseti tekmi letošnje sezone le okusili slast zmage, medtem ko trener Dušan Kosič z igro proti Celju ni bil zadovoljen, saj so igralci na gol več podajali kot streljali. Novinec Tomo Šokota je debitiral z golom, kljub nepripravljenosti pa z reakcijami potrdil kakovost, znanje in nogometno inteligenco, kar pa manjka polovici igralcev v zelenem dresu, ki pa ga nikoli ne bi oblekli, če bi bila Olimpija urejen klub z vizijo. "Fantje na treningu že kažejo všečno igro, a tega še ne prenesejo na tekme, na katerih delajo preveč enostavnih napak. Nista dovolj srčnost in borbenost, ampak tudi iskanje najboljših rešitev, ko iz obetavne situacije z napako nasprotniku omogočimo protinapad. Triglav sem gledal v štirih dneh dvakrat, igra srčno, agresivno in je nepopustljiv, a mi gremo v Kranj po zmago," pravi trener Dušan Kosič. Naš tip: 0.