Sobota, 18. septembra

Slovaki bodo na referendumu odločali o predlogih za zmanjšanje parlamenta s 150 na 100 sedežev, krčenje privilegijev politikov in ukinitev plačil za radijske in televizijske frekvence.

Nedelja, 19. septembra

Začel se bo jubilejni, 200. Oktoberfest.

Ponedeljek, 20. septembra

Združene države Amerike bodo v New Yorku gostile srečanje gospodarsko najmočnejših držav na svetu, na katerem bodo razpravljali o globalnih podnebnih spremembah.

Torek, 21. septembra

Državni zbor bo prvo jesensko zasedanje začel s predvidoma pet ur trajajočo razpravo o odgovoru predsednika vlade Boruta Pahorja na poslansko vprašanja poslanca SLS Radovana Žerjava v zvezi s prodajo državnega premoženja. Drugemu branju novega zakona o RTV pa poslanci namenjajo dobre štiri ure svojega časa.

S premiero Shakespearjeve tragedije Romeo in Julija v režiji Diega de Bree bodo v Mestnem gledališču ljubljanskem odprli novo sezono. Ob tej priložnosti bo naša časopisna hiša podelila tudi tradicionalno Dnevnikovo nagrado za najboljšo umetniško stvaritev na odru tega gledališča v pretekli sezoni.

Gledališki torek bo tudi sicer v znamenju Shakespearja, saj bo premiero doživel tudi njegov Kralj Lear, ki ga v soprodukciji Anton Podbevšek teatra in Slovenskega mladinskega gledališča režira Matjaž Berger.

Četrtek, 23. septembra

V Delavskem domu Trbovlje se bo z odprtjem razstave začel večdnevni dogodek Rdeči revirji + Črn križ, 1980-2010, posvečen 30. obletnici delovanja skupine Laibach. Program med drugim obsega tudi tridnevni simpozij z domačimi in tujimi teoretiki ter tri koncertne nastope omenjene glasbene zasedbe.

Od devete zjutraj do desete zvečer se državni zbor namerava ukvarjati z interpelacijo zoper šolskega ministra Igorja Lukšiča, ki so jo vložili poslanci SDS in SNS. Sporno naj bi bilo to, da je nekaj milijonov denarja iz EU namenil za nakup dela opreme stadiona v ljubljanskih Stožicah.

Petek, 24. septembra

Če se bodo poslanci držali napovedi o več kot 13 ur trajajočih razpravah, potem bo to za njih eden najdaljših delovnih petkov. Vendar bo najbrž dvorana prazna že veliko prej, kajti poslancem ne bo treba čakati na glasovanja. Vodstvo jih je namreč preložilo na naslednji torek. Tako bomo šele takrat izvedeli o usodi zakonov o varstvu pred naravnimi nesrečami in o državni avtocestni družbi.