26.000 dopisnih listov in 11.000 ovojnic se je namenil naročiti ljubljanski župan Zoran Janković, med njimi kar 4000 dopisnih listov, na katerih bo pisalo »Zoran Janković, župan«. MOL sicer vseh teh listov ne bo naročila naenkrat, pač pa jih bodo dostavljali po potrebi, a samozavest sedanjega župana dober mesec pred volitvami je neverjetna. Nekateri temu rečejo zmagovalna miselnost, drugi ošabnost.

29 diplomatov, ki bodo po svetu predstavljali Evropsko unijo, je v sredo imenovala evropska zunanja ministrica Catherine Ashton. Med novoimenovanimi veleposlaniki EU ni nobenega Slovenca, pa tudi sicer seznam spominja na »kdo-je-kdo« v stari Evropi. Med imenovanimi predstavniki zveze, ki ima sicer enormne težave govoriti v en glas, je le sedem žensk in trije predstavniki novih članic, med njimi dva Poljaka.

7 let, skoraj do dneva natančno, je zdržal avtocestni odsek med Podtaborom in izvozom Kranj zahod, preden so se ga ta teden lotili avstrijski gradbinci. Do sredine oktobra bodo Kostmannovi delavci za 1,99 milijona evrov obnovili 3,6 kilometra voznega pasu proti Ljubljani. Še dobro, da zima ni naklonjena gradbincem, sicer bi obnovo zagotovo začeli med zimskimi počitnicami...

800 litrov vina je hotel dobrohotni Ljutomerčan v torek ponuditi hrvaškim odjemalcem, pri čemer državne meje ni videl kot ovire za svoje altruistično dejanje. Hrvaška policija ni delila njegovega videnja čezmejnega sodelovanja in enološkega vidika tega početja, zato mu je vino zaplenila in mu na splošno začudenje za to izdala še račun: 686 evrov.

500.000 javnih uslužbencev bo do leta 2011 ostalo brez dela, ker je javna uprava prevelika in predraga. Dvanajstodstotno krčenje je tako rekoč nuja, če naj država preživi naslednjo petletko. Tako je to na Kubi, kjer bo največji udarec doživelo ministrstvo za sladkor. Tudi v Sloveniji za državno blagajno niso najbolj rožnati časi, pa javni sektor napoveduje stavko, ker se zdijo delavcem plače prenizke...

4-krat več delovnih mest, kot je delovno aktivnih prebivalcev s stalnim naslovom v občini, je v Trzinu. Kot so v četrtek objavili na statističnem uradu, je v letu 2009 le 24 odstotkov prebivalcev občine Trzin (nekaj manj kot 400) delalo v svoji občini, skoraj 1300 jih plačo služi v drugih občinah. Ob koncu lanskega leta je bilo v Sloveniji sicer dobrih 397.000 medobčinskih delovnih migrantov ali 48,9 odstotka delovno aktivnega prebivalstva.