Najdaljša etapa na letošnji Vuelti se je tako kot včerajšnja končala s sprintom. Gilbert se je od glavnine "izstrelil" 500 metrov pred ciljem. Sledil mu je lahko le Farrar, ki pa je na koncu tudi moral priznati premoč. Tretjeuvrščeni Italijan Filippo Pozzato za zmago ni imel nikakršnih možnosti.

Po etapi pa je zelo zadovoljen tudi skupno vodilni Nibali, ki je s šestim mestom še povečal prednost v skupni razvrstitvi pred drugouvščenim Špancem Ezequielom Mosquero. Zdaj ima pred njim že 50 sekund naskoka.

Etapa se je sicer najbolj razživela prav ob koncu, pred tem je bilo v karavani bolj ali manj mirno, večino časa je bežala skupinica, v kateri so bili Dominik Roels, Xavier Florencio, Manuel Ortega in Josep Jufre (Astana), ki pa jo je 13 kilometrov pred ciljem doletela usoda večine tovrstnih poskusov. Glavnina jo je ujela, o zmagi so nato odločili drugi kolesarji.

Med tistimi, ki so bili blizu nje, je bil tudi edini slovenski predstavnik na dirki Grega Bole (Lampre), ki je pristal na osmem mestu. Bole je skupno na 96. mestu (+2:18:19).