V moški konkurenci bosta nastopila Jure Raztresen v svojem prvem polfinalu na velikih članskih tekmovanjih in Klemen Bečan. V ženski konkurenci so v vlogi favoritinj tri najboljše slovenske športne plezalke ta hip Natalija Gros, Mina Markovič in Maja Vidmar. Na zadnjem EP v Parizu pred dvema letoma sta v tej disciplini dve Slovenki stali na stopničkah. Vidmarjeva bo skušala ubraniti naslov evropske podprvakinje, Markovičeva pa bron.

V slovenskem taboru pričakujejo, da polfinale ne bo zadnja postaja slovenske ekipe. Glavni trener Roman Krajnik si na podlagi dobre forme nadeja uspešnih nastopov vseh slovenskih tekmovalk in tekmovalcev.

V sredinih kvalifikacijah se je na povsem novi, precej visoki in vrtoglavi steni pod obronki alpskih vršacev s četrtim mestom najbolje odrezala Mina Markovič. Zadnje besede ni rekla zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala v tej disciplini leta 2007 Maja Vidmar, ki je imela za razliko od ostalih včeraj prost dan, sredine kvalifikacije pa je s precej rezerve končala na zanjo skromnem 17. mestu.