Borut Božič s celotno ekipo Vacansoleil blesti. Sedmi dan ga je v sprinterskem zaključku premagal le Nemec Andre Greipel ter se po zaslugi odbitnih sekund prebil na drugo mesto, za Švicarja Michela Albasinija (oba Columbia). "Po dolgem času mi gre zares dobro," se je po etapi v Jarmouthu veselil Idrijčan. Upravičeno. Greipel je z 20 zmagami v kategoriji UCI letos visoko na vrhu svetovne liste zmagovalcev, za Cavendishem z enajstimi. "Vemo, kdo je Greipel. Njega bi lahko premagal le, če bi ga presenetil. A taktično me je ugnal on, ker mi je v trenutku začetka sprinta zaprl linijo prehitevanja. Potem sem le lezel mimo, a je bila črta preblizu," je opisal etapni dvoboj.

Za rumeno majico je bilo pomembno, da je vsak dan ostal v ospredju. Tudi čez klance. "Od sprinterjev sem bil med redkimi. No, tudi Novozelandcu Hendersonu gre dobro. Sicer sta Porte in Sinkewitz najmočnejša na dirki, Albasini pa je bil najmočnejši na dan, ko je pobegnil. Nimam si česa očitati," je Božič opisal boj za rumeno majico. In potem je našel detajl, ki bi ga "počitnikarji" tretji dan lahko obrnili drugače, če bi... "Kolega Hoogerland je bil tisti, ki je z ritmom poskrbel za selekcijo, da sem čez klanec zaostal, Albasini pa je potem pobegnil na spustu. Če bi bil tedaj zraven, mi Albasini navzdol ne bi ušel. Mi iz Vacansoleila smo tako dobri, da smo premagali sami sebe, vsaj za rumeno. Vendar, če ne bi bilo tako dobrega vzdušja v ekipi, teh uspehov ne bi bilo," je zatrdil drugi v generalni razvrstitvi in drugi po etapnih uvrstitvah.

Kolega Poljak Goleš nosi majico letečih ciljev, Nizozemec Hoogerland gorsko in skupaj so najboljša ekipa pred elitnimi domačim Skyem, Saxojem in Columbio, ki pred Božičem pobira smetano.