Andrej, štiri točke na uvodu so sila vzpodbudne pred nadaljevanjem.

Tako je. Vratar Aleš Sila je na prvih tekmah odlično branil, kar me ne čudi, saj je dober vratar. Proti Dunaju in Linzu je celotna ekipa igrala izjemno homogeno, posledica pa so štiri točke. Vzdušje v slačilnici je za zdaj odlično, vsi smo si le želeli takšnega začetka. Igramo tako, kot nam naroči trener Järvenpää, ki nas pred vsako tekmo ustrezno pripravi na nasprotnika.

Vseeno pa obstaja še nekaj pomanjkljivosti v igri...

Zagotovo. Na treningih jih želimo v čim večji meri odpraviti in biti iz tekme v tekmo boljši. Zavedati se moramo, da je sezona izjemno dolga, saj nas čaka še 52 tekem.

Ena manj bo že danes zvečer, ko v Tivoli prihaja Medveščak.

To bo zelo težka tekma. Skušali bomo zabiti čim več golov in v obrambi odigrati zbrano. Kot na vsakem dvoboju bomo morali čim bolje izkoriščati igro z igralcem več, zagotovo pa se nadejamo pozitivnega izida in podpore zvestih navijačev.

Pozitivno je tudi vzdušje okoli kluba, saj Olimpija deluje precej bolj profesionalno kot v preteklosti.

Zame je to zelo pozitivna stvar. Res je lepo videti, da so se v Ljubljani začele stvari premikati na bolje. Tudi igralci imamo nalogo, da ustvarimo zgodbo o uspehu, je pa vsekakor lažje, ko hokejist razmišlja le o treningih in tekmah in se ne obremenjuje z ostalimi stvarmi, kot so denimo mesečna izplačila. Nič ni lepšega od tega, da pridemo v slačilnico sproščeni in dobro razpoloženi, nato pa na ledu trdo delamo.

Lani ste bili član večnega tekmeca Olimpije, po koncu sezone pa so vas na Jesenicah izbrisali iz moštva.

To je zgodba, ki se je zame končala. Vodstvo je reagiralo na svoj način, vendar menim, da zelo nepremišljeno in da bodo posledice še nosili. Ko sem bil na Jesenicah, sem se imel lepo, potem pa doživel razočaranje in bridek konec, kakršnega si ne bi želel noben hokejist. Iz vsega skupaj so naredili bum, celotna zadeva pa je izpadla kot velik cirkus. Nekaj stvari je sicer še v ozadju, o katerih še ne bi govoril, bo pa vse prišlo na dan.

Imate še stike z nekdanjim klubom?

Z vodstvom nimam nikakršnih stikov, se pa slišimo z nekdanjimi igralci, s katerimi smo skupaj igrali štiri leta in smo ustvarili določen odnos. Ti fantje so zelo v redu in niso nič krivi.

Prihodnjo nedeljo se v Ljubljani obeta prvi večni derbi v novi sezoni. Bo za vas to le navadna tekma?

Zagotovo si ne bom delal preglavic in dodatnih pritiskov. Meni je vseeno, kdo je na nasprotni strani, saj bom za klub, ki me plačuje, vselej dal vse od sebe.