Največ pozornosti je bilo namenjeno slovensko-srbski navezi Bojan Tokič - Aleksandar Karakašević. Lanska bronasta medalja iz Stuttgarta prinaša novo obvezo in v vlogi, da nekaj brani, ta naveza doslej še nikdar ni bila. Za uvod sta se pomerila z mlado in nadarjeno italijansko kombinacijo Marco Recho Deldosso-Leonardo Mutti. Že uvodni udarci so dali slutiti, da izkušeni par ne bo imel večjih težav, toda nadobudna "azzura" se nista dala kar tako. Predvsem sta se razigrala v tretjem nizu, ko sta z nekaj mladostne predrznosti tudi prišla do "velikega" niza, ki ga bosta pomnila še lep čas. Brez vseh dvomov pa sta navkljub porazu s 3:1 prihajajoča Italijana nakazala svoje lepe možnosti v prihodnje.

Sašo Lasan se tokrat ni opekel z izbiro Belorusa Jevgenija Ščetinina, ki ga lani ni bilo na dvoboj uvodnega kroga. Tokrat sta "lovca" s svojo zares zahtevno igro za tiste, ki imajo obilo znanja in potrpežljivosti zanesljivo brez izgubljenega niza premagala madžarsko navezo Zwickl - Pazsy in sta favorita tudi v večernem boju z valižansko bratovsko navezo Ryan in Stephen Jenkins.

Enako srečo sta imela tudi Jan Žibrat, ki se mu tekmeci kar umikajo, in Gregor Zafoštnik, saj v dvorano ni bilo Belorusov Vladimirja Samsonova in Pavla Platonova, saj je drugi nosilec med posamezniki zaradi utrujenosti odpovedal nastope med dvojicami.

Obe slovenski ženski navezi Fajmut-Galič in Rojko-Zupančič sta izpadli že po uvodnem dvoboju, slednjima pa je uspelo osvojiti vsak niz.

Izidi, 1. krog:
- dvojice:
- moški:
Tokič-Karakašević (Slo-Srb) - Rech Daldosso-Mutti (Ita) 3:1 (5, 8, -10, 2);
Lasan-Ščetinin (Slo-Blr) - Zwickl, Pazsy (Mad) 3:0 (6, 7, 6);
Žibrat, Zafoštnik (Slo) - Samsonov, Platonov (Blr) 3:0 - b.b.;

- ženske:
Fajmut, Galič (Slo) - Zhu, Shen (Špa) 0:3 (-1, -3, -6);
Zupančič, Rojko (Slo) - Misikonyte-Karahodžina (Lit-Blr) 1:3 (-10, -2, 6, -3).