UKTI-jeva ekipa za IKT in njihovi ameriški sogovorniki v Bostonu in Silicijevi dolini organizirajo dogodek za promocijo tesnejših poslovnih stikov med vodilnimi britanskimi podjetji, ki delujejo na področju računalništva v oblaku, in njihovimi sorodnimi podjetji v ZDA. Med dvanajstimi najboljšimi britanskimi podjetji, ki se bodo do 17.9. predstavljala v ameriških prestolnicah IKT-ja, je tudi britanska podružnica slovenskega podjetja XLAB, ISL Online. Predstavniki pridruženega člana Tehnološkega parka Ljubljana se bodo sestali z vodilnimi ameriškimi ponudniki IKT opreme, ki prav tako ponujajo lastne rešitve v oblaku.
 
ISL Online ima skoraj 10 let izkušenj z razvojem storitev, ki temeljijo na računalništvu v oblaku. Oblikovali so lastno mrežo, ki zagotavlja neprestano dostopnost in stabilnost storitev za dostop do oddaljenega računalnika in spletno sestankovanje več kot 80.000 poslovnim uporabnikom po celem svetu. Omrežna arhitektura temelji na porazdeljeni bazi podatkov in vsebuje mehanizme za uravnoteženo geografsko porazdelitev sej. Delovanje omrežja je tako neodvisno od centralnega strežnika.
 
ISL Online večinoma nudi lastno programsko opremo kot storitev (SaaS), in sicer kot letno naročnino. Kot edini ponudnik na trgu pa tudi omogoča stranki, da postavi lasten »omrežni oblak«, neodvisen od matičnega podjetja (Premium Strežniška licenca). Stranka poveže dva ali več strežnikov v poslovno spletno komunikacijsko omrežje, ki podjetju zagotavlja nemoteno uporabo storitev ISL Online.
 
Programsko opremo ISL Online uporabljajo tako majhna in srednja podjetja kot tudi globalne korporacije. Uporabniki delujejo v različnih panogah, od računalniške, telekomunikacij, financ, bančništva in javnega sektorja. Med njimi so tudi svetovno priznana podjetja, kot so Konica Minolta, Canon, Intersport, Raiffeisen bank in Daihatsu Motors.