Gorska etapa je postregla z zamnjavo na vrhu skupnega seštevka. Doslej vodilni Italijan Vinzenzo Nibali je klonil v zadnjih dveh kilometrih zadnjega od štiri težjih vzponov, tako da je skupno vodstvo prevzel danes četrtouvščeni Rodriguez, ki ima 33 sekund naskoka. Nibali pa je bil danes na cilju deseti.

Za Nieveja je bila etapna zmaga na domači dirki prva v karieri. Na koncu Nieve ni imel pravega tekmeca in je lahko ciljno črto prečkal z več kot minuto naskoka. Schleck je bil nato najboljši v manjši skupini zasledovalcev, ki je za zmagovalcem zaostala manj kot dve minuti, na koncu je za dve sekundi ugnal de Weerta. Nibali je za Nievejem zaostal minuto in 59 sekund. V skupnem seštevku je ob zamenjavi na vrhu napredoval še Schleck, ki je zdaj četrti, vendar ima za vodilnim Špancem 2:16 minute zaostanka.

Edini slovenski predstavnik Grega Bole (Lampre) je etapo končal na 113. mestu, zaostal pa je 36:26 minute. Skupno je na 96. mestu (+ 2:13:07).

V torek bodo imeli kolesarji na Vuelti prost dan, v sredo pa jih čaka pomembna preizkušnja, posamični kronometer v okolici Penafiela, dolg 46 kilometrov.