Angleški tabloid News of the World je objavil posnetke, ki prikazujejo, kako Hatton konzumira 7 črt zloglasnega belega prahu. To naj bi se zgodilo pred 14 dnevi v hotelski sobi v Manchestru, kjer je sicer potekala prava alkoholna seansa, saj naj bi Hatton ta večer poleg kokaina zaužil kar 11kozarcev piva, 4 vodke, 2 kozarca vina in za povrh še nekaj kozarčkov Sambuce.

Pri vsem tem početju je bila prisotna tudi Emma Bowe, aktualna irska seniorska boksarska prvakinja, ki je sicer Hattonova prijateljica. "O tem bom spregovorila samo zato, ker s tem početjem Ricky ogroža samega sebe. Če bo s tem nadaljeval, se bo ubil. Zares me skrbi zanj, sploh če se resno misli vrniti v ring, kot je namignil, saj lahko doživi srčni zastoj," je poveda Bowe.

Hatton je sicer upokojeni britanski boksar, dvakratni svetovni prvak po verzijah IBF in IBO v lahki veltrski kategoriji, kjer je imel razmerje zmag in porazov kar 45:2. Po porazu proti Filipincu Pacquiaoju leta 2008 je Hatton zamrznil svojo kariero, v zadnjem času pa se je v otoških medijih pogosto omenjala možnost njegove vrnitve.