Na startu je Fernanda Alonsa presenetil Jenson Button - po rahlem trku sta oba lahko nadaljevala z zavidljivo hitrostjo, korak z njim je lahko držal le Felipe Massa, v drugi šikani pa je bilo konec dirke za Lewisa Hamiltona. "Moja napaka, skušal sem preveč, bil sem v dobrem položaju, a tam je premalo prostora. Škoda, mogoče bi se lahko boril celo za zmago, ta napaka pa me lahko na koncu sezone stane celo naslova svetovnega prvaka," je po dirki povedal Lewis Hamilton, ki je precej nespretno trčil s Felipejem Masso in zlomil obeso sprednjega kolesa.

V "rdečem deliriju" pa je Fernando Alonso povedal: "Ta zmaga je nekaj posebnega, kot na primer zmaga v Barceloni pred španskimi navijači. Gledalci tukaj dihajo za našo ekipo, za kar smo se jim oddolžili z zmago. Dirka je bila težka, več ali manj sem lahko držal Jensona, moral sem biti zelo potrpežljiv, a potem se je vse odločilo pri postankih. Naši fantje so odlično opravili delo, saj smo se v zadnjem trenutku odločili, da na stezi ostanem še krog dlje kot Jenson," je povedal Alonso in kazal, kje so pri McLarnu izgubili vodstvo in verjetno tudi zmago. Jenson Button se je namreč dolgo uspešno boril z Alonsom, potem pa en krog pred rdečimi zapeljal v bokse po nove pnevmatike: "Po dobrem startu sem moral napeti vse moči, da sem zadržal vodstvo. Ferrarija sta bila na ravninah hitrejša od nas, a potem smo šli en krog prej na postanek in vodstvo je šlo v roke Ferrariju. Potem nisem mogel več napadati, saj sta se mi pregrevali sprednji pnevmatiki. Zato moramo biti z drugim mestom tudi zadovoljni." Felipe Massa sicer ni mogel skriti razočaranja, a tudi tretje mesto je bilo glede na dosedanji razplet sezone omembe vreden rezultat: "Po dobrem startu sem skoraj prehitel Fernanda, o trčenju s Hamiltonom pa sploh ne vem, kaj se je zgodilo. Ničesar nisem videl, le čutil sem udarec od zadaj. Če bi na stezi ostal še kašen krog dlje, bi mogoče lahko osvojil drugo mesto."

Red Bullova dirkača sta bila to pot bolj statista kot ne. Mark Webber je ponovno zelo slabo startal, sekundo strahu pa je doživel Sebastian Vettel. Nemec je nenadoma vozil precej počasi in ga je Webber brez težav prehitel, Nemec pa se je pritoževal, da je nekaj narobe z motorjem. A kakšen krog kasneje je spet lahko vozil na vso moč, tako da so pri Red Bullu izbrali zelo nenavadno taktiko. Vettel je na obvezno menjavo pnevmatik zavil le dober krog pred koncem dirke, v tem času pa si je z mehkimi pnevmatikami privozil toliko prednosti, da je prehitel kar nekaj tekmecev in krog za tem v cilj pripeljal kot četrti. Za njegove težave naj bi bil kriv manjši požar v kanalu za dovod zraka v motor, s podobno težavo se je na treningih srečal tudi Mark Webber.

Odlično se je odrezal tudi Nico Hulkenberg s sedmim mestom, ki se je dolgo boril z Markom Webbrom, do točk pa sta prišla tudi oba Mercedesova dirkača. Nekaj strahu so povzročili pri ekipi HRT, saj je pri postanku v boksih Sakon Jamamoto zadel mehanika, katerega so morali z rešilcem odpeljati v zdravstveni center na dirkališču, zato je bil vhod v bokse nekaj časa celo zaprt. Poškodovanki mehanik je bil ves čas pri zavesti, do priprave članka pa več informacij o njegovem stanju še ni bilo znanih.

Naslednja dirka bo na sporedu 26. septembra v Singapurju.