Simon Špilak (Lampre) in Gorazd Štangelj (Astana) sta zasedla 44. oziroma 45. mesto, oba sta zaostala 29 sekund. Nastopil je tudi Jani Brajkovič, ki se je v zadnjem krogu zapletel v padec in dirke zaradi bolečin v rami in kolku ni nadaljeval. Na startu pa ni bilo Kristijana Korena, ki je v Kanado sicer odpotoval, toda tik pred dirko zbolel, zaradi prebavnih motenj se ni pojavil na startu. Enake težave je imelo še nekaj tekmovalcev.

Voeckler je do zmage prišel s sodelovanjem v pobegu in pravočasnim napadom soubežnikov. Za napad se je odločil kilometer pred ciljem, na koncu pa je imel vsega sekundo prednosti.

"Zmage vsekakor nisem pričakoval. Sem nisem prišel v najboljši formi, v najboljšem primeru sem računal z uvrstitvijo med deseterico. A imel sem veliko sreče, predvsem s tem, da sem bil v pravi ubežni skupini. Dirka je imela 15 krogov, tako da sem si lahko dobro zapomnil, kje so prava mesta za napad. Ta mi je uspel in ni bolj zadovoljenega človeka, kot sem v tem trenutku sam," je dejal francoski državni prvak, ki je pohvalil tudi domačega kolesarja Ryderja Hesjedala. Kanadčan je bil najaktivnejši kolesar v karavani, v zadnjem krogu je nekajkrat poskušal pobegniti, toda kljub spodbujanju občinstva ni mogel višje od četrtega mesta.

* Izidi:
1. Thomas Voeckler (Fra/Bbox) 4:35:27
2. Edvald Boasson Hagen (Nor/Sky) + 0:01
3. Robert Gesink (Niz/Rabobank)
4. Ryder Hesjedal (Kan/Garmin-Transitions)
5. Staf Scheirlinckx (Bel/Omega Pharma-Lotto)
6. Alessandro Ballan (Ita/BMC Racing Team)
7. Fabian Wegmann (Nem/Milram)
8. Maxime Monfort (Bel/HTC-Columbia)
9. Francesco Reda (Ita/Quick Step)
10. Damiano Cunego (Ita/Lampre-Farnese Vini) isti čas
...
44. Simon Špilak (Slo/Lampre-Farnese Vini) 0:29
45. Gorazd Štangelj (Slo/Astana) isti čas

ic/ad