Zborovanja kranjskega kandidata SDS za župana Bojana Homana so se dopoldan poleg Janše udeležili evropski poslanec Milan Zver, poslanec Branko Grims, predsednik mestnega odbora SLS Franc Rozman in skupni kandidat SDS in SLS Bojan Homan.

Na Glavnem trgu so zbrane občane pozvali, da je čas za spremembe in Kranj kot razvojno uspešno mesto, prijazno do ljudi. Homanu so pripisali dovolj političnih izkušenj in poštenost, po besedah Milana Zvera pa gre tudi za človeka, ki "bi mu lahko v varstvo zaupal lastne otroke".

Janša je Kranjčane spomnil, da je bilo njihovo mesto nekoč razvojni center Slovenije, danes pa ga vse bolj pestijo težave. Glas za Homana se bo tako po njegovem mnenju štel dvojno: za hitrejši razvoj občine in ustvarjanje drugačne politične slike v državi. Lokalne volitve morajo po njegovih besedah tako postati prvi dokaz, da so spremembe pred vrati.

V Kranju se za župansko mesto letos poleg Homana (SDS in SLS) potegujejo še Darjan Petrič (SD, LDS, SMS, GŽS), Matevž Kleč (NSi), neodvisna kandidatka s podporo DeSUS Hermina Krt in nekdanji župan Mohor Bogataj (Stranka za napredek krajevnih skupnosti).