Težje delo je imela Clijstersova, ki je v pravi teniški poslastici po skoraj dveh urah in pol odpravila Williamsovo in se približala lanski ponovitvi lanskega uspeha, ko se je povzpela na ameriški teniški tron.

"Želela sem si vsako točko, trudila sem se izkoristiti prav vsako priložnost, kar je edini način za zmago na takšni tekmi. Stalno sem želela izvajati pritisk. Mislim, da sva prikazali izreden tenis," je po zadnji točki povedala 27-letna Belgijka. Z zmago pa je tretja igralka s svetovne teniške jakostne lestvice dosegla tudi 20. zaporedno zmago v Flushing Meadowsu. Tukaj je nazadnje izgubila leta 2003, ko se je v finalu pomerila z rojakinjo Justine Henin. Kasneje je v New Yorku nastopila še v letih 2005 in 2009 ter obakrat zmagala.

V finalu se Clijstersovi obeta še ena težka tekma. igrala bo z Rusinjo Vero Zvonarevo, morda letošnjim največjim presenečenjem odprtega teniškega prvenstva ZDA. Dobro formo je Rusinja potrdila tudi v polfinalu, kjer je odpravila prvo nosilko z Danske in slednji preprečila, da prevzame prvo mesto na svetovni jakostni lestvici. Wozniackijeva bi morala namreč zmagati, da bi na vrhu lestvice zamenjala drugo Američanko Sereno Williams.

Zvonareva si je na tem turnirju priigrala prvi finale, za zmago v polfinalu pa je potrebovala vsega 85 minut.
"Našla sem pravo mešanico agresivnosti in potrpljenja. V vetrovnih razmerah svojega najboljšega tenisa niti nisem pričakovala. Čakala sem, ko je bilo potrebno, in napadla vselej, ko se mi je ponudila priložnost," je recept za zmago razložila 26-letna Moskovčanka. Z zmago je nedvomno napovedala zanimiv finale, saj je Clijstersova dobila pet od njunih sedmih medsebojnih dvobojev, a je bila Zvonareva na zadnjih dveh v Wimbledonu in Montrealu boljša.

Že na začetku petkovega sporeda sta ameriška dvojčka Bob in Mike Bryan po letih 2005 in 2008 še tretjič osvojila naslov zmagovalcev. Prva nosilca, sta v finalu po dveh podaljšanih igrah premagala Indijca Rhana Bopanno in Pakistanca Aisama Qureshija.

Ob ženskem finalu pa se danes obetata še dve poslastici - moški polfinale. Španec Rafael Nadal, prvi nosilec turnirja, se bo pomeril z 12. nosilcem Rusom Mihailom Južnijem, še bolj "vroč" pa je vsaj na papirju dvoboj med drugim nosilcem Švicarjem Rogerjem Federerjem in tretjepostavljenim Srbom Novakom Djokovićem.