Grega Bole se je čez cilj samo zapeljal (31. mesto), a ne zato, ker je bil prva violina ekipe Lampre Danilo Hondo, pač pa zaradi bolečin v kolenu. "Sredi etape se je začelo, celo k zdravniku v spremljevalni avto sem zavil, da mi je pomagal z nekakšno kremo. Bolečine so kar hude. Upam, da ni kaj hujšega in da bo naslednje dni to minilo," upa Bole, ki je poznan po izredno visokem pragu trpljenja.

Jan Tratnik, kolesar Radenske, v novi sezoni kolesar moštva Quick.step, je s petim mestom v peti etapi 47. dirke Tour de l' Avenir - Dirka prihodnosti - za reprezentanco do 23 let omilil skromen začetek varovancev Martina Hvastije, ki morajo v zadnjih dveh dneh, obe s ciljem na prelazu Risoul v Alpah, ubraniti vodstvo v skupnem seštevku niza Pokala narodov. Čeprav je najvišje uvrščeni Blaž Furdi šele 26., imajo še vedno možnost, da v nedeljo drugič v štirih letih osvojijo to največjo lovoriko med mlajšimi člani.

Iz sveta kolesarstva so aktualne še tri netekmovalne novice. Na Dirki po Furlaniji - Julijski krajini, ki se je v četrtek začela v Gorici, po dolgih letih ni slovenske ekipe. Uradni govorec Mednarodne kolesarske zveze UCI Enrico Carpani je za eno od spletnih strani zatrdil, da na UCI še vedno proučujejo, ali se bodo do 17. septembra pritožili na Mednarodno športno razsodišče CAS glede odločitve Nacionalne antidopinške komisije. Vincent Lavenu, direktor ekipe Ag2r Tadeja Valjavca, je prepričan, da se UCI ne bo pritožila na CAS, če bodo menili, da bodo primer izgubili. Na CAS pa je vlogo za obravnavo že vložila ekipa RadioShack, in sicer proti RCS, glavnemu organizatorju največjih italijanskih dirk. Bruyneel je jezen, ker jih italijanski organizatorji niso povabili na zadnjo dirko Pro Toura - Po Lombardiji.