Sobota, 11. septembra

V Združenih državah Amerike bodo množično obeležili deveto obletnico terorističnih napadov na dvojčka Svetovnega trgovinskega centra v New Yorku in zgradbo Pentagona. V najhujših terorističnih napadih v zgodovini je umrlo okoli 3000 ljudi.

Nedelja, 12. septembra

Na brzicah Save v Tacnu pod Šmarno goro se bodo odvile še zadnje bitke z vratci, časom in brzicami, s čimer se bo končalo svetovno prvenstvo kajakašev in kanuistov na divjih vodah v slalomu.

V Istanbulu pa bo postalo jasno, kdo bo zmagovalec 16. svetovnega prvenstva v košarki.

Ponedeljek, 13. septembra

V Mariboru se bo začel festival sodobnega plesa NagiB, ki nastaja v produkciji Plesne izbe Maribor, na njem pa se bodo do prihodnje sobote zvrstili plesni umetniki iz 14 evropskih držav.

Torek, 14. septembra

Notranjepolitični odbor bi moral razpravljati o delovanju državnih tožilcev. Sejo je predsednik odbora Vinko Gorenak (SDS) sklical že konec julija, potem ko je prišlo na dan, da je državno tožilstvo zaradi korupcije pri nakupu oklepnikov Patria vložilo tožbo tudi proti Janezu Janši, pa je pred dnevi to sejo za nedoločen čas, kot je zapisal, preložil.

V Šarm El Šejku v Egiptu se bosta srečala izraelski premier Benjamin Netanjahu in palestinski predsednik Mahmud Abas ter nadaljevala mirovne pogovore med sprtima stranema.

Sreda, 15. septembra

V SNG Drama Ljubljana se bo s svetovno premiero koprodukcijske uprizoritve Kralj umira po predlogi Eugena Ionesca in v režiji romunskega ustvarjalca Silvia Purcãreteja začel 17. mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti Ex Ponto. Osrednja tema, na katero se navezuje letošnji programski nabor festivala, ki bo ob tujih gostovanjih ponudil tudi osem premier, je tabu.

Četrtek, 16. septembra

Pred lokalnimi volitvami so parlamentarne preiskovalne komisije začele delovati s polno paro. Tako se bo že tretjič (enkrat je bila nesklepčna) ta mesec sestala komisija "Janković", ki ji predseduje poslanka SDS Alenka Jeraj. Tokrat je na zaslišanje povabila okoljskega in kmetijskega ministra, kar napoveduje, da ju bodo spraševali v glavnem o tem, zakaj sta dala soglasje k ljubljanskemu prostorskemu načrtu, katerega ena od posledic naj bila, vsaj tako trdi Jerajeva, da sta župan Janković in njegov sin z njim obogatela za približno šest milijonov evrov.

Papež Benedikt XVI. bo obiskal Veliko Britanijo. Srečal se bo z britansko kraljico Elizabeto in canterburyjskim nadškofom Rowanom Williamsom, duhovnim vodjo 77 milijonov anglikancev po vsem svetu.

Sobota, 18. septembra

V Afganistanu bodo potekale parlamentarne volitve.