Delovna skupina ministrstva za kulturo se je v okviru javne razprave o predlogu osnutka zakona o medijih v četrtek sestala s predstavniki slovenskih glasbenikov, posameznikov in njihovih združenj, predstavniki radijskih programov, lokalnih radijskih postaj, založniki in glasbeni uredniki.

V skoraj triurnem pogovoru so glasbeniki pripravljavcem novega zakona predstavili svoja mnenja glede novega zakonskega predloga, ki spreminja dosedanje minimalne obvezne glasbene kvote v glasbenih programih radijskih postaj. V zvezi z omenjenimi predlogi glasbenikov so predstavniki ministrstva zatrdili, da bodo predloge skrbno proučili do oblikovanja končnega predloga zakona po končani javni razpravi 20. septembra.

Osnutek novega zakona o medijih v 70. členu sicer opredeljuje delež predvajanja slovenske glasbe v radijskih in televizijskih programih. Po novem naj bi ta znašal le 15 odstotkov predvajane glasbe med 6. in 20. uro. Spremembe zagovarja med drugimi izvršni direktor Infonet Leo Oblak, proti pa sta skladatelj Mojmir Sepe in glasbenik Zoran Predin.