V središču pozornosti pa je bil nastop svetovne prvakinje v teku na 800 metrov, Južnoafričanke Caster Semenye. Ta je z odličnim dosežkom 1:58,16 zmagala v svoji paradni disciplini, čeprav ji je vse do konca močan odpor nudila Francozinja Hind Dehiba (1:58,67). Za 19-letno Semenyo je bil uspeh po 11-mesečnem prisilnem počitku zaradi ugotavljanja spola še kako pomemben, potem ko je nazadnje na tekmi diamantne lige v Bruslju zasedla "le" tretje mesto in bila na mitingu v Roveretu sedma, zdaj pa se je vrnila z najboljšim dosežkom po premoru.

"Zelo sem srečna. Nisem pričakovala tako hitrega teka, zato mi je trener rekel, naj tečem svojo tekmo. Seveda pa sva pričakovala dosežek okrog 1:58. Zdaj se moram predvsem zbrati za naslednjo tekmo, gledati naprej in ne sme me skrbeti, kaj se govori in piše o meni," je bila po zmagi zadovoljna Semenya.

Za zelo dober dosežek je poskrbel tudi dvakratni evropski prvak Francoz Christophe Lemaitre, ki se je z 10,18 veselil zmage v teku na 100 metrov. Prav tako pa ne gre prezreti južnoafriškega invalidskega športnika Oscarja Pistoriusa, ki zaradi amputacije nog nastopa s protezama in je v teku na 400 metrov s 46,22 zasedel tretje mesto. Zmagal je Newry Brenes iz Kostarike (45,52).

V za Slovenijo vedno zanimivem ženskem troskoku je z dosežkom 14,19 zmagala Romunka Adelina Gavrila.