Prvi polfinalni obračun je bil poslastica dosedanjega poteka prvenstva. Nasproti so si stali tradicionalni tekmeci Hrvati in Srbi. Do zadnjega kotička polne tribune so seveda stiskale pesti za domače, čeprav se je na tribuni znašla tudi skupinica srbskih navijačev. Dvoboj so bolje začeli Hrvati, ki so tudi ves čas vodili. Dvakrat, pri 3:1 v drugi in pri 7:5 v tretji četrtini tudi z dvema goloma prednosti. Srbi so, pod vodstvom izjemnega organizatorja igre Vanje Udovičića ter z goli natančnega Živka Gocića vse prednosti izničili. Tudi prednost, ki jo je Hrvatom v zadnji četrtini priboril nepopustljivi Petar Muslim. Ko je že vse kazalo na podaljške, so Hrvati v svojem zadnjem napadu pet sekund prek iztekom izsili najstrožjo kazen. Srbi so nepravilno zaustavili Damirja Burića, s petih metrov pa je bil natančen Miho Bošković. Omeniti velja še izjemne obrambe hrvaškega vratarja Josipa Pavića, medtem ko je bil njegov kolega na nasprotni strani Slobodan Soro precej nezanesljiv in gredo vsaj trije zadetki tudi na njegov račun.

V drugem polfinalu, ki ga je sodil slovenski mednarodni sodnik Boris Margeta, so se pomerili Madžari in Italijani. "Domačini" so bili tokrat Madžari, saj so njihovi pristaši kar lepo napolnili del tribun. Italijani so se jim zoperstavili precej oslabljeni, saj niso mogli računati na pomoč izkušenega organizatorja igre Maurizia Feluga, ki si je v četrtfinalu proti Nemčiji zlomil dlančno kost in so ga že operirali v domovini. Tudi brez njega so Italijani izvrstno začeli in vodili z 2:0 ter 3:1. Po dveh izenačenjih so Italijani v tretji četrtini znova povedli za dva gola (6:4, 7:5 in 8:6) in s tako prednostjo tudi odšli na zadnji odmor. Ko je pet minut pred koncem Massimo Giacoppo povišal na 9:6, je bilo jasno, da imajo Italijani vstopnico za finale v žepu. Izjemni vratar Stefano Tempesti, med drugim je ubranil tudi dve najstrožji kazni, je poskrbel, da je tam tudi ostala.

V tekmah od 7. do 10. mesta so Španci premagali Grke, Romuni pa Turke. Španci in Romuni bodo tako igrali za sedmo, Grki in Turki pa za deveto mesto. Za svoji končni uvrstitvi že vedo Rusi in Makedonci, ki so se danes pomerili za 11. mesto. Rusi so z zmago nekoliko popravili bled vtis in se Makedoncem maščevali za poraz v predtekmovanju, kljub temu pa je 11. mesto njihova najslabša uvrstitev na evropskih prvenstvih.

* Izidi EP v vaterpolu:
- polfinale:
Italija - Madžarska 10:8, Srbija - Hrvaška 9:10;
- za mesta od 7. do 10.:
Španija - Grčija 12:11, Turčija - Romunija 8:15,
- za končno 11. mesto:
Rusija - Makedonija 5:4