Šef italijanske ekipe je očitno računal na to, da bo italijanski sprinter, ki je v boju celotne glavnine dobil vlogo kapetana Alessandra Petacchija, v hitrem zaključku opravil več kot Nemec in Slovenec, a se je krepko uštel. Furlan se niti približno ni mogel kosati z najhitrejšimi, kjer sta se Avstralec Matthew Goss in raketa Mark Cavendish dobesedno poigrala s konkurenco. Goss kot zadnji v vlaku bi, če bi zavrtel pedala do ciljne črte, celo premagal klubskega kapetana, a mu je elegantno prepustil deseto zmago v sezoni. Goss se v cilju zagotovo ni pritoževal.

Ali bo Bole dobil priložnost naslednje dni? "Danes je zelo razgibana etapa in zame nepredvidljiva, za naslednje sprinterske dni pa naj o vlogah razmišlja direktor," je odvrnil Bole.

Njegovi reprezentančni kolegi Simon Špilak (Lampre), Kristjan Koren (Liquigas), Gorazd Štangelj (Astana) in Jani Brajkovič (RadioShack) bodo danes in v nedeljo nastopili na dveh enodnevnih dirkah Pro Toura v Kanadi, na VN Quebeca in VN Montreala, ki sta po konfiguraciji težji od proge za svetovno prvenstvo v Avstraliji.