V noči s torka na sredo sta se v polfinale turnirja uvrstili branilka lanskega naslova Belgijka Kim Clijsters in Američanka Venus Williams, v noči s srede na četrtek pa sta po njuni poti stopili tudi ruska in danska igralka. Sedmopostavljena Zvonareva je ukanila Estonko Kaio Kanepi s 6:3 in 7:5, Caroline Wozniacki, prva nosilka turnirja z nagradnim skladom 22,6 milijona ameriških zelencev, pa Slovakinjo Dominiko Cibulkovo s 6:2 in 7:5.

Bolj negotovi obračuni so se obetali v moški konkurenci, predvsem veliko medijske pozornosti je požel obračun med Federerjem in Švedom Robinom Söderlingom, na koncu pa je zmagovalec 16 turnirjev za grand slam, kar doslej ni uspelo še nobenemu teniškemu igralcu na svetu, in drugi nosilec turnirja slavil s 6:4, 6:4 in 7:5. Še bolj prepričljiv je bil Đoković, Francoza Gaela Monfilsa je po treh nizih ukanil s 7:6 (2), 6:1 in 6:2.

Federerju in Söderlingu vremenske razmere niso bile naklonjene, v vetrovnih razmerah na osrednjem igrišču Arthur Ashe pa se je bolje znašel 29-letni igralec iz dežele sira in čokolade. Federer je navkljub nadležnemu vetru imel visok odstotek začetnega udarca (64 odstotkov), dosegel pa je tudi 36 "winnerjev", kar 20 več od Söderlinga.

"Razmere za igro so bile zares zahtevne, a v moji karieri sem začetnemu udarcu vselej namenjal veliko pozornost. Lahko bi me zbudili ob dveh ali štirih urah zjutraj pa bi brez nerganja odšel na igrišče in odserviral svoje," je visok odstotek začetnih udarcev na dvoboju proti Skandinavcu komentiral Federer, ki ga v polfinalu čaka močan in kakovosten tekmec. Federer in Đoković sta doslej odigrala 15 dvobojev, od tega jih je deset dobil Švicar.

V noči s četrtka na petek po srednjeevropskem času bosta na sporedu še dva moška četrtfinalna dvoboja: Rafael Nadal (Špa/1) - Fernando Verdasco (Špa/8) in Stanislas Wawrinka (Švi/25) - Mihail Južni (Rus/12).