Funkcijo bo opravljal še do izvolitve njegovega naslednika.

Skupščina je potrdila okvirni sistem in koledar tekmovanj za prihajajočo sezono. Tekmovanje v prvi ligi bo, kot je že v navadi, potekalo v treh delih. Prvemu delu, v katerem bo moral letos kljub udeležbi v jadranski ligi nastopiti tudi prvak Rokava Koper, bo sledila liga štirih in končnica z obračuni za tretje mesto ter naslov prvaka. Prvenstvo se bo začelo 16. oktobra in končalo najkasneje 15. junija 2011. Pokalno prvenstvo bo decembra, in sicer v dveh delih, prvi konec tedna bo namenjen kvalifikacijam, naslednji pa zaključnemu turnirju.

Presenečenje je sledilo pod točko razno, ko je predsednik Peter Mlakar člane skupščine najprej obvestil, da bo Primož Troppan končal delo na položaju sekretarja zveze, nato pa podal še svoj odstop. Oba se poslavljata zaradi preobremenjenosti na svojih delovnih mestih. Svoji funkciji bosta opravljala še do nadaljnjega oziroma dokler ne bosta izvoljena oziroma imenovana njuna naslednika.

"Skupščino bomo sklicali čim prej. September bo verjetno prekratek, a računam na to, da bo zveza dobila novo vodstvo najkasneje oktobra," je razplet skupščine pokomentiral Troppan.