FIA je vsem kandidatom, ki so želeli dobiti 13. mesto v karavani formule 1 za naslednjo sezono, sporočila, da ne izpolnjujejo pogojev. Tako vsaj za zdaj v formuli 1 ne bo sodeloval nekdanji svetovni prvak Jacques Villeneuve, ki je pripravljal projekt za vstop v kraljevski razred avtomobilističnega športa, prav tako pa naj bi se za mesto v elitnem tekmovanju potegovali ekipi Team Epsilon Euskadi iz Španije ter srbski Stefan GP.

Letos so v SP formule 1 trije novinci, Virgin, Lotus in HRT, ki pa so precej zaostali za pričakovanji in so daleč od drugih ekip. Z današnjo določitvijo se FIA kot kaže želi izogniti podobnim dogodkom v prihodnosti, nenazadnje pa je še svež spomin na polom ameriške ekipe USF1.

Svet za motošport je obravnaval tudi koledar za sezono 2011. Po pričakovanjih je na njem prvič doslej 20 dirk, med njimi pa je tudi nov gostitelj: Indija bo premiero doživela 30. oktobra, vendar mora FIA pred tem še potrditi ustreznost nove steze v bližini New Delhija. Sezona se bo začela v Bahrajnu 13. marca, zadnja dirka pa bo v Braziliji 27. novembra.

Koledar dirk F1 za sezono 2011:
13. marec: Bahrajn
27. marec: Avstralija
10. april: Malezija
17. april: Kitajska
8. maj: Turčija
22. maj: Španija
29. maj: Monako
12. junij: Kanada
26. junij: Evropa (prizorišče še ni določeno)
10. julij: Velika Britanija
24. julij: Nemčija
31. julij: Madžarska
28. avgust: Belgija
11. september: Italija
25. september: Singapur
9. oktober: Japonska
16. oktober: Južna Koreja
30. oktober: Indija (dirkališče še nima homologacije)
13. november: Abu Dabi
27. november: Brazilija