Polavderjeva bo nastopila v konkurenci 31 tekmovalk, v prvem krogu pa jo čaka Kitajka Liu Huanyuan, ki je letos že zmagala na tekmah svetovnega pokala v Talinu in Bukarešti. Tudi v nadaljevanju bo naloga za varovanko trenerja Marjana Fabjana vse prej kot lahka, nasproti ji bo namreč stala zmagovalka iz dvoboja Karina Bryant (VBr) - Carola Uilenhoed (Bel). Obe judoistki sta že stari znanki Polavderjeve, na svojih "računih" pa imata tudi nekaj odmevnih zmag na SP in v svetovnih pokalih. Ceraj bo v prvem krogu na tatmije stopil proti Američanu Conorju Driscollu, Velenškova pa se bo borila z Britanko Scarlett Woolcock.

V petek bo v Tokiu "ljubljanski" dan, nastopila bosta bežigrajska judoista Raša Sraka Vuković (do 70 kg) in Aljaž Sedej (do 81 kg). Slednji se bo spoprijel z drugo najštevilčnejšo kategorijo, saj je v konkurenci kar 80 judoistov. V prvi borbi bo Sedej, ki se po poškodbi vrača na blazine, nastopil proti Ukrajincu Artemu Vasiljenku. Sraka Vukovićeva se bo pomerila z zmagovalko dvoboja Laquinta Allen (ZDA) - Fouzia Mumtaz (Pak).

V soboto bosta slovenske barve v kategoriji do 63 kg branili Urška Žolnir in Vlora Beđeti. Žolnirjeva se bo pomerila s Portugalko Ano Chacola, Beđetijeva pa s Po Sum Leung iz Hongkonga. V kategoriji do 57 kg bo Tina Trstenjak v prvem krogu skušala premagati boljšo iz dvoboja Julie Bayens (Bel) - Automne Pavia (Fra).

V nedeljo bodo na vrsti še zadnji posamični dvoboji, Rok Drakšič (do 66 kg) se bo boril z Miheilom Homizurijem iz Gruzije, Petra Nareks (do 52 kg) pa z zmagovalko dvoboja Juka Nišida (Jap) - Pei-Ju Lien (Taj).