V prvem četrtfinalnem dvoboju so Italijani upravičili vlogo favorita in zanesljivo ugnali Nemce. Boljši so bili vso tekmo in počasi višali prednost. Izpostaviti velja odličnega vratarja Stefana Tempestija, ki je za svoj hrbet spustil vsega dve žogi, pa še ti v prvi polovici srečanja. Nemci so presenetili že z uvrstitvijo v četrtfinale, kjer pa se je njihova pot končala.

Veliko zanimivejši je bil drugi četrtfinalni obračun, v katerem sta se, v ponovitvi finala prejšnjega prvenstva, pomerili Srbija in Črna gora. V prvih treh četrtinah so Črnogorci štirikrat povedli, vse njihove prednosti pa je izničil izjemni Vanja Udovičić. V zadnji četrtini so po golu Marka Avramovića prvič povedli tudi Srbi. Sledile so štiri minute brez zadetka, nato pa je odločilni gol dosegel Andrija Prainović. Takoj v naslednjem napadu je Vladimir Gojković izid znižal. Po uspešni obrambi so imeli Črnogorci zadnji napad za izenačenje. Dvakrat je poskušal Aleksandar Ivović, njegov prvi strel je srbski vratar Slobodan Soro ubranil, drugi pa je zgrešil cilj. Tekmo je sodil slovenski mednarodni sodnik Boris Margeta.

V dvobojih za končno razvrstitev od sedmega do 12. mesta so Španci premagali Ruse, Turki pa presenetljivo Makedonce. Rusi in Makedonci se bodo v četrtek pomerili za končno 11. mesto. Turki in Španci pa se bodo pridružili Romunom in Grkom v boju za končno sedmo mesto.

* Izidi, EP v vaterpolu - četrtfinale: Italija - Nemčija 6:2, Črna gora - Srbija 5:6; za mesta od 7 do 12: Španija - Rusija 9:6, Turčija - Makedonija 9:6.