Ljubitelji slaloma na divjih vodah so lahko v Ljubljani spoznali vse tekmovalce, ki naj bi jih bilo približno 350 iz 50 držav. Prireditelji so vse z avtobusi pripeljali v središče mesta, nato pa je vsaka reprezentanca stopila pred občinstvo. Med njimi so bili tudi slovenski tekmovalci na čelu z branilcem naslova med kajakaši Petrom Kauzerjem.

Ob njem so slovensko vrsto predstavljali še kajakaša Jure Meglič in Dejan Kralj, kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič in Jure Lenarčič, kajakašice Urša Kragelj, Nina Mozetič in Eva Terčelj ter dvojci Sašo Taljat in Luka Božič, Luka Slapšak in Urban Jarc ter Simon Hočevar in Dejan Kralj.

Organizatorji so si pred začetkom SP zaželeli, da bi jim služilo vreme, toda že pred prvim tekmovalnim dnem je prišlo do sprememb v programu. Zaradi obilnih padavin se bo tako tekmovanje danes začelo že ob 10. uri s kvalifikacijami dvojcev in kajakašic, popoldne ob 15.15 pa bodo izvedli še kvalifikacijske vožnje kanuistov in kanuistk. Jutri, ko naj bi bila gladina Save v Tacnu najvišja, pa bodo na progi kvalifikacije skušali opraviti še kajakaši. Začetek prve vožnje bo ob 14.30.