Kot je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedal Pezdirc, želi postati CGP vseslovensko gradbeno podjetje, zato odpira predstavništva v Sloveniji - poleg Ljubljane ima predstavništva v Kočevju, Črnomlju, Krškem, Trebnjem in Kopru, razmišljajo pa tudi o odprtju predstavništva v Mariboru.

Za odprtje predstavništva v Ljubljani se je podjetje odločilo, ker gre za upravno in poslovno središče ter največji mikro trg v državi, je povedal Pezdirc in dodal, da bodo pozornost v Ljubljani posvetili predvsem investicijskemu inženiringu. Glavni nalogi predstavništva v prestolnici bosta tudi uspešno plasiranje lastnih komercialnih projektov in podpora zaposlenim pri sodelovanju z investitorji, predstavništvo pa bo tudi osnova za uspešno delovanje skupine CGP na tem območju.

Družba želi biti poleg tega dejavna tudi na tujih trgih. Doslej je že ustanovila hčerinske družbe v Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Prištini in Tirani, ki imajo hkrati vlogo predstavništev, preko katerih podjetje pridobi, vodi in dokonča projekte, je povedal Pezdirc.

Podjetje je bilo po besedah Pezdirca v zadnjih letih aktivno na področju različnih dejavnosti, njegov poslovni sistem pa sloni na šestih stebrih - nizke gradnje, visoke gradnje, vzdrževanje cestnega omrežja, proizvodnja gradbenih materialov, investicijski inženiring in vzdrževanje vodotokov.

Pezdirc poslovanje družbe v prvi polovici leta sicer ocenjuje kot uspešno, zasluge temu pa pripisuje razpršenosti dejavnosti, s čimer je družbi uspelo zmanjšali odvisnost samo od enega segmenta trga. "To nam je danes prav gotovo najmočnejša točka pri tej obrambi," je za STA ob robu novinarske konference pojasnil Pezdirc.

"Moram povedati tudi, da je bila družba CGP že v preteklih letih ne glede na konjukturne razmere dejavna v tujini. V tem trenutku imamo aktivne projekte v Albaniji in na Kosovu, borimo se tudi za projekte v Srbiji in BiH, tako da tudi v prihodnje računamo, da bomo prav s to razpršenostjo dejavnosti ter delovanjem in iskanjem projektov na tujem trgu uspeli v tem zahtevnem gospodarskem okolju," je še dodal.