Kljub slabšim nastopom je spet presenetil mladi Prevc, ki je v skupnem seštevku s 30. mestom najboljši Slovenec; na vrhu sta skupaj Japonec Daiki Ito in poljski veteran Adam Malysz.

Slovenski reprezentanti so trenutno na intenzivnem treningu na skakalnici v Kranju, ki ga kombinirajo z dnevno kondicijsko pripravo in treningi v vetrovniku, Robert Kranjec pa je opravil tudi nekaj sponzorskih obveznosti. Trenažni proces se bo nadaljeval do naslednjih tekem za poletno VN, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS).

Franci Petek: "Povečali bomo količino treninga"

Minuli teden se je v prostorih SZS sestal tudi strokovni svet za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, ki je analiziral dosedanje poletno obdobje in sprejel nekaj dodatnih ukrepov za doseganje zastavljenih ciljev. "V prvi vrsti je treba zagotoviti umirjenost med strokovno in laično javnostjo. Sicer pa intenzivirati posebno motorično pripravo ter večjo intenzivnost učenja in utrjevanja trendovskih elementov tehnike na sami skakalnici. S posamezniki bomo povečali količino treninga umirjanja, aktivacije in koncentracije. Skupinsko pa želimo obnoviti nekatera pravila nastopanja v javnosti," je sporočil športni direktor Franci Petek.

Matjaž Zupan: "S poletno veliko nagrado nismo zadovoljni"

"Z dosedanjim potekom tekem za poletno veliko nagrado nismo zadovoljni. Pričakovali smo več uvrstitev med deseterico in tudi več nastopov v finalu glede na trenažni proces, ki smo ga uresničili do poletnih tekem. Kar nekaj časa smo namenili testiranju opreme," je pojasnil Matjaž Zupan, glavni trener reprezentance. "Kljub temu so nekateri fantje dosegli zadovoljivo raven skakanja. Žal je bilo premalo časa za utrjevanje in prilagajanje; skokov na skakalnici je bilo premalo za boljšo stabilizacijo tehnike, kar je privedlo do tega, da se nam tekme niso posrečile. Prepričan sem, da nas umirjene priprave v nadaljevanju in ohranjanje visoke motivacije vodijo k želenim ciljem v zimskem delu tekmovanj," meni Zupan.