* Dvorana Europahalle, gledalcev 900, sodnika: Horaček in Novotny (oba Češka).
* Gorenje Velenje: Gajić, Skok, Bezjak 3, Manojlović 6, Rutar, Zaponšek, Cehte 1, Miklavčič 3, Musa 4, Štefanič 3, Golčar 1, Šoštarič, Gams 1, Nosan, Šimič 6.
* Bjerringbro-Silkeborg: Landin, Prošt, Kozomara 4, Öris 5, Nielsen 3, Lauge 3, Kirkeraadr 1, Toudahl 5, Madsen, Back, Ahle 1, Kristiansen, Petersen 9.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 1 (1), Bjerringbro-Silkeborg 2 (2).
* Izključitve: Gorenje Velenje 10, Bjerringbro-Silkeborg 4 minute.
* Rdeč karton: Manojlović (38.).

Velenjčani se iz Karlsruheja vračajo praznih rok, na tridnevnem turnirju so se z nemškim, španskim in danskim predstavnikom le na trenutke enakovredno merili, v celoti pa so bili za razred slabši tekmec, tako da bodo mednarodno sezono nadaljevali v pokalu EHF.

Danci so na prvih dveh tekmah na turnirju v Karlsruheju iztržili polovičen točkovni izkupiček (zmaga proti Ademarju in poraz proti Rheinu Neckarju Löwnu), proti svojemu nekdanjemu klubu pa sta prvič v dvorani Europahalle v začetni sedmerki zaigrala slovenska rokometaša Primož Prošt in Goran Kozomara. Po enakovredni in izenačeni igri na začetku tekme (do 6:6) je Marko Bezjak v 14. minuti v hitrem protinapadu priigral Gorenju prvo vodstvo (8:7), toda danski igralci so odgovorili z delnim izidom 3:0.

Potem ko je Bjerringbro-Silkeborg v 20. minuti povedel s tremi zadetki prednosti, je po Proštovih obrambah še dvakrat zadel v polno (drugi zadetek je prispeval Kozomara, ki je skupaj dosegel štiri) in šest minut pred koncem prvega polčasa je bilo že 16:11. Toda slovenski podprvaki so naredili delni izid 4:1 (dva zadetka je prispeval Aljoša Štefanič) in se nasprotniku približali le na zadetek zaostanka, kljub temu pa je danski klub odšel na odmor z dvema prednosti (18:16).

Uvodne minute drugega polčasa so pripadle Gorenju, ki je z zadetkoma Nikole Manojlovića in Roka Šimiča znova vzpostavil rezultatsko ravnotežje na igrišču (18:18). Toda nato je za Velenjčane - čeprav so držali izenačenje do 22:22 - sledil velik šok. Manojlovića, ki je bil v prvem polčasu enkrat izključen, sta češka sodnika izključila še dvakrat zapored, zato je dobil rdeč karton in je moral predčasno z igrišča. Poleg tega je moral za dve minuti na klop za kaznovane igralce še Bezjak in moštvo trenerja Branka Tamšeta je moralo kar šest minut igrati z igralcem manj.

Bjerringbro-Silkeborg je številčno premoč seveda spretno izkoristil in v 47. minuti povedel z 28:24. V naslednjih šestih minutah nobeno moštvo ni doseglo zadetka, vratarja na obeh straneh pa sta pridno zbirala obrambe. V danskih vratih je poleg Prošta, ki je zbral sedem obramb, v nadaljevanju blestel tudi Niklas Landin (12 obramb) in skandinavsko moštvo je držalo prednost štirih zadetkov (29:25). Dobri dve minuti pred koncem se je Gorenje približalo le na dva zadetka zaostanka, toda vratar Landin ni dovolil morebitnega preobrata.

V ligo prvakov se je uvrstil Rhein-Neckar Löwen

Ena najbogatejših evropskih ekip je na tridnevnem turnirju dosegla tri zmage, slovenski podprvak Gorenje Velenje pa je s tremi porazi zasedel zadnje mesto. Drugo mesto je osvojil danski Bjerringbro-Silkeborg, tretje pa španski Reale Ademar.

Rhein-Neckar Löwen bo v ligi prvakov nastopil v skupini A, v njej pa so še Celje Pivovarna Laško, nemški Kiel, španska Barcelona, poljski Vive Targi Kielce in francoski Chambery.

Celjska zasedba bo nastope v "skupini smrti" pričela 26. septembra, ko se bo v gosteh pomerila s poljsko Vive Targi Kielce.

* Izidi turnirja v Karlsruheju:


- petek, 3. septembra:
Reale Ademar - Bjerringbro-Silkeborg 26:27 (16:15)
Rhein-Neckar Löwen - Gorenje Velenje 33:28 (20:13)

- sobota, 4. septembra:
Gorenje Velenje - Reale Ademar 21:27 (12:15)
Bjerringbro-Silkeborg - Rhein-Neckar Löwen 26:31 (13:17)

- nedelja, 5. septembra:
Bjerringbro-Silkeborg - Gorenje Velenje 31:28 (18:16)
Reale Ademar - Rhein-Neckar Löwen 26:33 (9:15)

- lestvica:

1. Rhein-Neckar Löwen 3 3 0 0 97:80 6 točk
2. Bjerringbro-Silkeborg 3 2 0 1 84:85 4
3. Reale Ademar 3 1 0 2 79:81 2
4. Gorenje Velenje 3 0 0 3 77:91 0