Moška izbrana vrsta je morala priznati premoč Nemcem in bo tako za tretje mesto zaigrala proti Portugalcem. Slovenke so z najmanj drugim mestom že napredovale v drugi krog tekmovanja, odbojkarje pa odločilne tekme čakajo v nedeljo.

V dopoldanskem delu tekmovanja si je slovensko moštvo pod taktirko selektorja Simona Krakarja z dvema zmagama in vodstvom z 2:0 priigralo lepo popotnico za popoldanski del turnirja. V uvodnem srečanju sta namreč Simona Fabjan in Katarina Juhart z 2:1 odpravili Ingrid Torlen in Vilde Solvoll, kmalu zatem pa sta Andreja Vodeb in Martina Jakob z 2:0 premagali še Janne Kongshavn in Ragnhild Aas.

Slovenke so za napredovanje v finale potrebovale le še eno zmago, ki sta jo popoldan priborili Juhartova in Fabjanova, ki sta bili tesno, z 2:1 v nizih, boljši od Norvežank Kongshavnove in Aasove. Slovenke so tako povedle s 3:0 in napredovale v finale, Norvežanke pa so izkoristile pravila Evropske odbojkarske zveze CEV, ki določajo, da v primeru, ko je zmagovalec dvoboja znan že po treh tekmah, četrtega srečanja ni potrebno odigrati. Drugi slovenski predstavnici, Vodebova in Jakobova tako nista več stopili na igrišče, znova pa ju bo moč videti v nedeljo, ko se bodo Slovenke v finalu pomerile s favoriziranimi Nemkami. Za tretje mesto, ki še vodi v drugi krog tekmovanja, bodo zaigrale Norvežanke in Portugalke, ki so z 0:3 izgubile proti Nemkam.

Odbojkarji, ki bodo igrali za tretje mesto, se bodo za napredovanje v drugi krog pokala borili s Portugalci. V sobotnem delu turnirja so namreč klonili proti Nemcem, prvim favoritom turnirja. Klemen Ponikvar in Leo Mohorič sta morala na prvem srečanju priznati premoč Davidu Klempererju in Ericu Korengu, ki sta bila boljša z 2:0, Nejc Zemljak in Jernej Potočnik pa sta v Zrečah skoraj pripravila senzacijo in premagala aktualna svetovna prvaka Jonasa Reckermanna in Juliusa Brinka. Na koncu sta naša odbojkarja izgubila z 1:2 v nizih (28, -20, 13), dvoboj pa je trajal kar uro in enaindvajset minut.

Zemljak in Potočnik sta morala na igrišče že dobro uro kasneje, ko sta se v odločilnem obračunu pomerila še s Klempererjem in Korengom in izgubila z 0:2. V prvem nizu znova na razliko z 20:22, v drugem delu tekme pa sta bila Nemca premočna in sta slavila z 21:11. Nemčija je v skupnem seštevku dosegla tri zmage in se uvrstila v finale, kjer se bo pomerila z Norveško. Skandinavci so v polfinalu s 3:0 v zmagah izločili Portugalce.

Prva nedeljska srečanja se bodo začela ob 9. uri, ko bosta Andreja Vodeb in Martina Jakob zaigrali proti aktualnima evropskima prvakinjama, Sari Goller in Lauri Ludwig, Katarina Juhart in Simona Fabjan pa se bosta uro kasneje pomerili z Ilko Semmler in Katrin Holtwick.