Da uradna tehtanja v svetu boksa potekajo kot namazana in brez nepotrebnih zapletov, sta namreč včeraj dokazala tudi Zavec in Jackiewicz, ki sta v zadnjih dneh jedla bore malo. Ptujčan včeraj do 14. ure denimo prav nič, zato je bil pred skokom na tehtnico vidno izčrpan.

»Brez skrbi, po testiranju se bom pošteno najedel. Zdaj raje stopite bolj vstran, da vas ne ugriznem, ker sem neizmerno lačen,« je šaljivo povedal Dejan Zavec, nato pa predstavil svoj nadaljnji prehranjevalni načrt. »Zadnjih trideset ur pred borbo nimam prav nobenih omejitev. Lahko se zredim celo za štiri kilograme in pol,« je povedal svetovni prvak v velterski kategoriji in na vprašanje, ali misli pred prihodom v Stožice med drugim zaviti tudi v restavracijo s hitro prehrano, odločno podal nikalni odgovor.

Včerajšnje uradno tehtanje v elitnem ljubljanskem hotelu v središču mesta je sicer minilo z ekspresno hitrostjo. Na tehtnico je ob glasnih vzklikih svojih rojakov najprej stopil že kar nekoliko pretirano samozavestni Poljak, ki je le za las ujel predpisano težo, saj se je aparat ustavil pri številki 66,6 kilograma. Če bi Jackiewicz recimo pojedel le kakšen grižljaj kruha več, bi mu morali merilci v precej soparni sobi, kjer so se predstavili tudi vsi današnji predtekmovalci, dodeliti dodaten čas za izgubo odvečne teže. Širokoustni poljski boksar je pred navalom fotoreporterjev in poročevalcev napenjal mišice, kot bi se mu že včeraj mudilo v ring, precej bolj umirjeno in preudarno pa je nastopil slovenski prvak, ki je shujšal celo nekoliko preveč (66,2 kg).

»Saj ni nič dramatičnega izgubiti toliko kilogramov. Tega sem že vajen,« je povedal Zavec, ki ima že dlje časa izdelan načrt, kako bo nocoj ob 22. uri pred več kot 10.000 obiskovalci napadel Jackiewicza. »Analiziral sem vse njegove dosedanje borbe. Priznam, da me ni presenetil z nobenim novim elementom, saj več ali manj na vsakem obračunu ostaja zvest samemu sebi. S tega vidika ocenjujem, da mi je borba pisana na kožo,« je Zavec slovenskim novinarjem podal najbrž celo najbolj samozavestno izjavo v tem času in morda celo nezavedno odgovoril na številne provokacije poljskega prvaka, ki že več kot mesec dni v velikem slogu prerokuje svoj lahek sprehod do zmage.

V Stožicah je pričakovati, da se Jackiewicz proti Zavcu ne bo zapodil na vso moč, saj med borbami precej taktizira, kar naj bi bila voda na mlin branilcu naslova po verziji IBF. Spomnimo, da je Zavec aprila letos na svoji zadnji borbi proti Rodolfu Martinezu deloval zelo modro in Argentinca s taktičnimi ukanami premagal na eleganten način. A tedaj je imel Ptujčan pred seboj na papirju slabšega nasprotnika kot nocoj, kar napoveduje dolg in za živce naporen obračun. Toda, pozor: vsekakor ne gre spregledati dejstva, da je bil Zavec pred petimi meseci precej slabše pripravljen kot zdaj, ko napoveduje, da je v življenjski formi in bo po vsej verjetnosti kot profesionalni boksar še zadnjič nastopil pred domačimi navijači.