5448 stanovanjskih in nestanovanjskih stavb so lani zgradili v Sloveniji, je v sredo objavil statistični urad. Skupna površina vseh dograjenih stavb je merila 2,7 milijona kvadratnih metrov, od tega je 1,6 milijona kvadratnih metrov stanovanjskih. Glede na povprečno površino, ki jo zasedajo stanovalci, bi lahko s to površino zadostili potrebam 56.537 iskalcev sanj. A hudič je, da se za skoraj vsakim kvadratnim metrom ploščic, kablov, parketa in sten skriva kakšen nepoplačan izvajalec in v revščino pahnjen delavec.

355 gramov tehta ročna bomba M75, ki je bila del ne najbolj dovršene eksplozivne naprave, ki jo je nekdo v sredo nastavil na Vegradova vhodna vrata v Velenju. </p_2></p>

23 svarunov, odetih v debel oklep, sešit iz jekla, ulitega na visokem severu, stoječ na osmih kolesih, krepkih kot Herkul, se te dni praši pod slovenskim soncem svobode. Ne krivi ne dolžni ob nastajanju pod pridnimi prsti Gorenjevih mojstrov niso mogli predvideti usode, ko bodo kot supermagnet nase vlekli zgodbe o korupciji, umazanih igrah in prevelikem zapravljanju države. Tudi družina bo precej manjša, kot so sprva načrtovali pri Svarunovih, resolucija o dolgoročnem opremljanju vojske je namreč radikalno zarezala v načrte o njenem povečanju.

1000 je številka, ki te dni najbolj odmeva med policami Merkurjevih trgovskih centrov. Ne, ni kakšen banalno velik, v evrih merjen popust za nakup celotne kolekcije Gorenje Ora-Ito, pač pa število zaposlenih, ki si ob koncu leta 2012 predvsem po zaslugi lastniškopreoblikovalne telovadbe Bineta Kordeža ne bodo veselo požvižgavali jingla "Vse, kar si želim". Predsednik uprave Bojan Knuplež je približno številko potrdil v četrtek.

278 letalskih podjetij je po četrtkovi dopolnitvi na črni listi Evropske unije in imajo bodisi popolno prepoved letenja nad ozemljem EU ali pa zanje veljajo posebno stroge omejitve. Večina letalskih družb, katerih letalska kolesa se ne smejo dotakniti evropskih pristajalnih stez, je iz Afrike.

244 milijonov evrov prihranka si obeta vlada od v ponedeljek dosežene zamrznitve plač v javnem sektorju. Toliko nas je vplačnike v proračun stal petinpolkilometrski odsek avtoceste Šentvid-Koseze. Vključno s slabo ometanim predorom.