"Po več kot štirih mesecih najtežjih trenutkov v športni karieri se bo najboljši slovenski kolesar na velikih etapnih dirkah v nedeljo nemara končno vrnil na tekmovalne ceste v dresu francoske ekipe Ag2r.

Nastop na enodnevni dirki Tour du Doubs (UCI-1) v Franciji bi bil sicer nalašč za vrnitev, čeprav je bila ta precej težja, kot je mislil. Pa ne samo zaradi zdravljenja težav z želodcem, katerega diagnozo je odkril prav zaradi preiskav v zvezi z nenormalnostmi v biološkem potnem listu. Zgodbica s prvih treningov v avgustu, ko na cesti na Pokljuko ni mogel ujeti amaterja na gorskem kolesu, bo skoraj legendarna. "Če samo končam to prvo dirko, bom že zadovoljen. Upam, da me ob slabem začetku ne bodo črtali iz ekipe," upa "Valjo", ki ima v nadaljevanju koledar zapolnjen z enodnevnimi dirkami, in to prav do konca sezone z veliko klasiko Po Lombardiji.

Potem ko je UCI v začetku maja proti njem sprožila postopek zaradi nenormalnosti v biološkem potnem listu, senat disciplinske komisije Nacionalne antidopinške komisije (NAK) pa ga je na podlagi mnenj strokovnjakov oprostil vseh sumov, postopek še ni popolnoma končan. Mednarodna kolesarska zveza UCI se do 18. septembra še lahko pritoži na mednarodno športno razsodišče zaradi odločitve Nacionalne antidopinške komisije. Ena od dobrih plati je morda tudi to, da vodje francoske ekipe Ag2r še razmišljajo, da bi podaljšali pogodbo. Pogodbe niso podaljšali z nobenim "vzhodnoevropskim" kolesarjem.