V Telekomu so se za to odločili, kot sami pravijo, da bi uskladili gibanje stroškov storitev in investicij z ravnjo cen ter prilagodili ponudbo glede na povpraševanje na trgu.

Kot pojasnjujejo, so cene storitev zaradi ohranjanja konkurenčnosti morali prilagajati glede na stroške "nerazumljivo nizko" postavljenim cenam storitev konkurenčnih operaterjev, vendar pa so zaradi svojega posebnega položaja hkrati veliko vlagali v gradnjo in posodabljanje omrežij ter zagotavljanje kakovosti storitev.

V takih razmerah postaja vprašljiva rentabilnost in stabilnost poslovanja, ogrožen pa je tudi nadaljnji razvoj celotne panoge, opozarjajo v Telekomu in dodajajo, da so se zato odločili za spremembe cen.

Naročnina za vse pakete, ki vsebujejo storitev Siol TV, bo višja za 3 evre skupaj z DDV. Izjema velja za dosedanje naročnike Siol TV, ki nimajo naročenega interneta. Pri teh se do 31. decembra cene ne bodo spreminjale.

Druga novost je zaračunavanje digitalnega dostopa za naročnike storitev Siol in kabelske TV na optičnem omrežju. Na optičnem omrežju bodo digitalni dostop zaračunavali v višini sedem evrov na mesec. Izjeme so storitve oziroma paketi brez interneta, pri katerih se bo na ceno digitalnega dostopa obračunal popust v vrednosti štiri evre, ter paket Trio s programskim paketom Standard ali Mega s popustom v vrednosti tri evre.

S prvim septembrom bo Telekom Slovenije ponovno uvedel pakete, ki ne vključujejo interneta. Na voljo bo šest paketov po ceni od 26 do 37 evrov, kar pomeni, da se bodo cene spremenile tudi vsem, ki so se na take pakete naročili že prej. Spremembe so usklajene z že prej omenjenimi.