Zaradi obveznosti na svetovnem prvenstvu, ki bo od 24. septembra do 10. oktobra v Italiji, ACH za zdaj trenira v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj manjkajo skoraj vsi tujci na čelu z glavnim trenerjem Igorjem Kolakovićem, ki je selektor srbske reprezentance. V njegovi odsotnosti treninge prve ekipe vodi pomočnik Dragan Kobiljski, ki za svojega nadrejenega pravi: "Ker ga dobro poznam, vem, da se ne bo vrnil prav hitro. Kolaković namreč ne izgublja in bo s Srbijo na svetovnem prvenstvu do konca."

V zadnjih dneh pred svetovnim prvenstvom se bo v Sloveniji pripravljala tudi kanadska reprezentanca (od 17. do 20. septembra), ki jo vodi vsem dobro poznani Glenn Hoag. Glavni tvorec zadnjih blejskih uspehov se bo vrnil na kraj zločina, saj bo na sporedu tudi prijateljska tekma med Kanado in ACH Volleyjem. Ob tem bo zanimivo videti, na kateri strani bo igral kanadski odbojkar Daniel Lewis, ki je z ACH podaljšal pogodbo še za eno leto. Nato bo 24. septembra še prijateljska tekma s kamerunsko izbrano vrsto.

Prav poseben izziv za slovenskega prvaka bo igranje tekem lige prvakov v novi dvorani v Stožicah. V klubu se že temeljito pripravljajo na ta izziv, čeprav priznavajo, da imajo za zdaj več vprašanj kot odgovorov v zvezi s tem, kako bo vse skupaj potekalo v novi športni lepotici v Ljubljani.