Časar, sicer osumljen zlorabe položaja, je obenem zanikal, da naj bi Mikužu pošiljal SMS sporočila, iz katerih naj bi bilo mogoče razbrati, da zaradi poslov, ki jih je z Mikuževim podjetjem Premik.net sklenila Luka Koper, pričakuje plačilo.

"Zelo sem presenečen in razočaran, ne vem, kakšne dokaze ima in na podlagi česa to razlaga," je o Mikuževih navedbah za STA dejal Časar. O Mikužu je dejal, da je "policijski tajni agent" ter da se mora očitno držati navodil nekoga. O svoji domnevni vpletenosti v sporne posle pa je dejal, da se je "verjetno kdo odločil, da se ga mora preganjati".

Časar je obenem zanikal, da bi zaradi nakupa okrog 60 hektarjev zemljišč na Orleški gmajni Luka Koper utrpela poslovno škodo. Kot je pojasnil, so se za nakup zemljišč odločili, ker so tam nameravali zgraditi logistični center, zemljišča pa so odkupovali od Mikuževega podjetja Premik.net, ker je imelo že sklenjene predpogodbe z lastniki zemljišč.

Zemljišča po njegovih besedah niso bila preplačana, razpolagajo pa tudi s cenitvami in cenami zemljišč, je dejal. Večji del zemljišč je Luka Koper po njegovih besedah kupila od lastnikov samih.

"Gre za konstrukt, ki me spominja na povojne čase," je še dejal Časar. Vprašanja, ali bo zaradi Mikuževih navedb zoper Mikuža kakorkoli ukrepal, ni želel komentirati.

Tožilstvo je 23. marca zahtevalo razširitev preiskave na Mikuža in Časarja. Slednji naj bi ob pomoči Mikuža nezakonito pridobil premoženjsko korist, Luki Koper pa povzročil poslovno škodo. Luka je namreč pod njegovim vodstvom odkupovala nepremičnine od Premik.neta, čeprav bi lahko po mnenju tožilstva te odkupovala po nižji ceni neposredno od tistih, od katerih jih je kupil Premik.net. Časar je zato osumljen zlorabe položaja, Mikuž pa pomoči pri zlorabi položaja.

Sojenje Srečku Prijatelju, obtoženemu izsiljevanja, samovoljnosti in nedovoljenega prometa z orožjem, se nadaljuje v sredo, ko bo ponovno zaslišan Mikuž. Pred senat bosta stopila še policista, ki sta opravila hišno preiskavo pri Prijatelju, ter Prijateljeva tašča Leopolda Stojkovič.