V skupni A so nov hladen tuš doživeli Španci, ki so morali priznati premoč še Romuniji. Romuni, zmagoviti gol so dosegli v zadnji minuti, so po dveh krogih celo na vrhu skupine A. Spodrsnilo je tudi Črnogorcem, ki jih po včerajšnji lepi zmagi proti Hrvaški, tokrat ni bilo mogoče prepoznati. Izgovor, da so bili utrujeni po včerajšnjem dvoboju, ne vzdrži, saj so tudi Italijani prvi dan odigrali derbi s Španijo. Za konec dneva je Hrvaška zanesljivo dosegla svojo prvo zmago na domačem prvenstvu, visoko je namreč ugnala novinko na velikih tekmovanjih Turčijo.

Z manjšim presenečenjem se je začel drugi dan tudi v skupini B. Nemci so ugnali Rusijo, ki se je na tem prvenstvu prikazala v zares skromni luči in je doživela že drugi poraz. Veliko večje presenečenje je uspelo pomlajeni madžarski reprezentanci, ki je s kar tremi zadetki razlike odpravila svetovne prvake Srbe. Madžari so s to zmago ostali sami na vrhu skupine B, v kateri so edini še nepremagani. Niz presenečenj je v dvoboju najmlajše in najstarejše ekipe na prvenstvu ustavila Grčija, ki je premagala Makedonijo. Makedonci so v povprečju najstarejši na prvenstvu, pa čeprav imajo v ekipi najmlajšega udeleženca, osemnajstletnega Dimitra Dimovskega.

* Izidi 2. kroga:
- skupina A: Španija - Romunija 10:11, Italija - Črna gora 11:10, Hrvaška - Turčija 16:3. Vrstni red: 1. Romunija 6 točk (+7), 2. Italija 6 (+2), 3. Hrvaška 3 (+11), 4. Črna gora 3 (+1), 5. Španija 0 (-2), 6. Turčija 0 (-19);
- skupina B: Nemčija - Rusija 7:6, Srbija - Madžarska 6:9, Grčija - Makedonija 10:5. Vrstni red: 1. Madžarska 6 točk, 2. Srbija 3 (+5), 3. Nemčija 3 (-1), 4. Grčija 3 (-3), 5. Makedonija 3 (-4), 6. Rusija 0.