"Z razpletom sem zelo zadovoljen, vsaj glede na traso, pogoje in tudi imena, ki so pred mano. Klanec proti cilju v Malagi ni bil pet odstotni, kot je pisalo v potni knjigi Vuelte, pač pa bolj strm, osem, devet odstotni. Na tak klanec pa Gilberta in Rodrigeza ne morem premagati. Oba bosta ena favoritov v Avstraliji. Jima pa bi bil zagotovo bližje, če ne bi v zaključku gledal italijanskih adutov Pozzata in Bennatija. Oba sta zamočila in naredila luknjo, ko je Gilbert napadel. Veliko energije sem pokuril v prazno, ko sem krpal njune luknje v zavetrju. Sicer pa mi bolj kot klanci ne ugaja ta španska vročina. Telo ne funkcionira kot bi želel, čeprav se ob petem mestu težko pritožujem," je bil po tretjem dnevu Vuelte zadovoljen Bole.

V etapi od Marbelle do Malage (157,3 kilometra) je bil s tremi sekundami zaostanka drugi Španec Joaquin Rodriguez (Katjuša), tretji pa še drugi Španec Igor Anton (Euskaltel-Euskadi, +13 sekund). Bole je skupno 47., minuto in 34 sekund za Gilbertom. Drugi je Rodriguez s 14 sekundami zaostanka, tretji pa Belorus Konstantin Svicov (HTC Columbia, +22 sekund).

Etapa se je po več kot štirih urah in v hudi pripeki, namerili so več kot 38 stopinj Celzija, odločila v zelo zahtevnih zadnjih treh kilometrih. Ko je že kazalo, da bo Martinez, ki je 40 kilometrov pred ciljem ušel vodilni skupini, slavil etapno zmago, pa ga je kilometer pred ciljem glavnina ujela. Med najuspešnejšimi je bil na koncu tudi Bole, ki si je s petim mestom precej popravil skupno uvrstitev. Osemindvajsetletni Gilbert je zadnjih dobrih 500 metrov prekolesaril sam in rdečo majico vodilnega slekel Marku Cavendishu. Britanec je specialist za sprinte in je stik z glavnino izgubil že kmalu po začetku na prvem od dveh etapnih vzponov na Ojen, ko si je nabral že dve minuti zaostanka.

V torek je na programu četrta etapa od Malage do Valdepenasa, dolga 177 kilometrov.