Za izjemno korektne so se na začetku tekme izkazali navijači obeh reprezentanc, saj med in po obeh himnah skoraj ni bilo moč zaslediti žvižgov. Seveda je bilo povsem drugače ob predstavitvi prvih peterk, pri kateri je slovenski selektor Memi Bečirovič nasprotnika skušal presenetiti z nekaterimi rošadami - tekmo sta začela Udrih in Zupan, na klopi pa sta ostala Lakovič ter Slokar. Toda Hrvatov to ni zmedlo, pri čemer jim je z zgrešenima zicerjema precej pomagal kar Zupan sam in po treh minutah odšel na klop. Precej bolje je igral njegov partner pod košem Primož Brezec in v obrambi spravljal v obup Tomića, ki je v enem izmed napadov od nemoči kar zacepetal na mestu, a mu v napadu tudi ni steklo (do polčasa met iz igre 6-1). Hrvati so slovenski koš polnili predvsem z zunanjih položajev, s katerih so uspešno kljubovali tudi conski postavitvi Slovencev, nekaj košev pa je zaradi slabega zapiranja dodal tudi Luka Žorić, praktično vse iz drugih napadov. Njihova rahla prednost (med dvema in osmimi točkami) tako v tem delu igre nikdar ni bila resneje ogrožena, pri Slovencih pa je v obdobju med koncem prve in začetkom druge četrtine odlično odigral Slokar, ki je zadel nekaj odprtih metov in do 14. minute dosegel natanko polovico točk svojega moštva (12 od 24).

Nadaljevanje je prineslo sliko, ki je bila ravno obratna od tiste v prvem polčasu, ključna pa je bila 25. minuta tekme, ko je Ante Tomić postal še tretji hrvaški center s štirimi osebnimi napakami. Memi Bečirovič je na težave nasprotnika odgovoril z nizko peterico in zadel v polno. Kar štiri napade zapored so namreč njegovi košarkarji zaključili z zadetimi meti za tri točke, za slabši začetek pa se je več kot odkupil Zupan, tako da selektorju razpoloženega Slokarja, ki si je nabral štiri osebne napake, sploh ni bilo več treba poslati v igro. Hrvati so najvišjo slovensko prednost devetih točk nato sicer še oklestili, tudi na vsega dve, a prave možnosti za preobrat na tekmi, ki je ponudila pravi festival trojk (vsako izmed moštev jih je zadelo po 11 in jih metalo vsaj 50-odstotno uspešno), po mirni končnici Slovencev niso imeli.

Razpoloženje po tekmi je bilo rezultatu primerno. Mrki in poklapani izrazi hrvaških košarkarjev ter zadovoljni in nasmejani slovenskih. "S prvim polčasom ne morem biti zadovoljen, z drugim pač. Začeli smo mehko, v obrambi je bilo premalo žara in energije, nikakor nismo našli pravega ritma, potem pa nam je le steklo," je bil zadovoljen slovenski selektor Memi Bečirovič, ki se ni pozabil zahvaliti tudi navijačem: "So naše bogastvo, ki ga nima nobena reprezentanca. Zmago poklanjam vsem, ki so bili na tribunah in grla napenjali vseh 40 minut." "Odigrali smo odločno in pošteno. Po prvem polčasu bi morali imeti višjo prednosti, v drugem pa nam ni šel na roke niti sodniški kriterij," je medtem žaloval hrvaški selektor Josip Vranković.

Košarkarje v skupini B danes na svetovnem prvenstvu čaka dan premora, ki ga bodo Slovenci izkoristili za celodnevni počitek in večerni trening. Jutri ob 18. uri pa jih čaka tekma z Brazilijo.