Slovenski center je namreč kar nekajkrat zapored osmešil ameriške centre, za nameček pa je akcije zaključeval v njim ljubem slogu – z agresivnim zabijanjem. »Rekli so mi, da moram priti sem,« je v sebi značilnem slogu pozdravil Gašper Vidmar, ko je v mešano cono prišel iz garderobe, nato pa kratko in jedrnato odgovoril na nekaj vprašanj.

Kako bi ocenili tekmo z ZDA?

Žal nam je nekaj zmanjkalo, a vendar smo igrali proti nasprotniku, ki je od nas pač precej močnejši. Poleg tega realno ne moreš računati na uspeh, če dobiš sto točk, oziroma 99, kolikor smo jih prejeli mi, ter nasprotnik ob tem pod košema pobere kar 50 skokov.

Pa vaša igra? Gledalce ste kar nekajkrat dvignili na noge in jih pripravili do tega, da so skandirali vaše ime.

Res je, da je dejstvo, da smo igrali proti najboljšim košarkarjem na svetu, zame predstavljalo dodatno motivacijo. Za mojo dobro igro pa so zaslužni predvsem soigralci, ki so me zalagali z uporabnimi žogami. Ko dobim take žoge, ni težko zaključiti napada.

V katerem delu igre ste proti Američanom najbolj grešili?

Pokazalo se je, da so zelo atletska ekipa, njihovi igralci pa skačejo visoko in pravočasno. Morda je bila naša največja napaka prav pri tem, da smo jim pustili preveč skokov in da smo jih premalo zapirali.

Izkupiček po prvih dveh tekmah, zmaga in poraz, je verjetno pričakovan?

Izkazalo se je, da so imeli prav tisti, ki so že vnaprej govorili, da bomo imeli po dveh polovični izkupiček, čeprav smo si po tihem morda želeli več. Tudi na tekmo z ZDA namreč nismo šli z mislijo, da je že vnaprej izgubljena. Toda takšna je pač realnost, je pa res, da nas prave tekme šele čakajo. Zdaj se za nas začenjajo najpomembnejši del prvenstva in tekme, po katerih bo jasno, katero mesto bomo zasedli v skupini.

Kako se boste zoperstavili Hrvatom?

Poudarek bo na obrambi, saj se v tem delu igre dobivajo tekme. Nas pa čaka težka tekma. Hrvati imajo dobro mlado ekipo in predvidevam, da bo napeto do konca. Nekaj malega smo si jih že ogledali in jih preučili, podrobnosti pa še sledijo.

Ste morda na tekmi z Američani dobili potrditev, da bi lahko igrali tudi v ligi NBA?

O tem nisem razmišljal.

Kje pa boste nadaljevali klubsko kariero?

Ostajam v Fenerbahčeju. Kolikor sem obveščen, ni realnih možnosti, da bi se vrnil v Olimpijo, zato bom pač ostal v Turčiji.