Kot je na petkovi uradni otvoritvi novega produkta v slovenskem turizmu poudaril predsendnik uprave Sava hotelov Bled, pod katere spada tudi blejski kamp, Fedja Pobegajlo, želijo v podjetju spremljati trende v sodobnem kampiranju. Glamping pomeni novodobni način kampiranja, namenjen gostom, ki radi kampirajo, a ne marajo mokrih spalnih vreč in postavljanja šotorov, temveč imajo raje že pripravljeno hišico in udobno posteljo.

Doslej je bil Sloveniji najbližji glamping mogoč v okolici Benetk, medtem ko je ta ponudba najbolj razširjena v Veliki Britaniji in Franciji. Da bi preizkusili interes gostov v Sloveniji so se tudi v blejskem kampu odločili postavitvi dve takšni hišici, ki pa sta poželi zelo dober odziv. "Hišici sta zasedeni od prvega dne, ko smo ju odprli, razprodani pa sta vse do konca septembra," je pojasnil vodja blejskega kampa Nejc Kelbl.

Zato je že v pripravi nadaljnji projekt, po katerem naj bi v kampu nastala ekološka vasica z 20 gozdnimi vilami in obnovljenimi sanitarijami. "S tem sledimo tudi zelenemu razvoju ne samo naše družbe ampak tudi Bleda, k čemur smo se zavezali v svoji in občinski strategiji," je poudaril Pobegajlo.

Petzvezdični kamp Bled

Sicer je kamp po Pobegajlovih besedah že sam zelo dobra dopolnitev hotelske, golfske in wellness ponudbe Sava hotelov Bled. "S kampom zajamemo tiste goste, ki jih zanima taka oblika preživljanja prostega časa in se ne odločajo za bivanje v hotelih," je pojasnil in dodal, da podjetje z investicijami zagotavlja, da kamp Bled še naprej ostaja v kategoriji petih zvezdic.

Nova pridobitev za goste kampa bo tudi urejena obala Velike Zake, saj so Sava hoteli Bled z blejsko občino ta teden podpisali pogodbo o najemu rekreacijskih površin na tem območju. Tako bodo uredili plažo in kopališče, postavili ležalnike in morebiti poskrbeli tudi za dodatno gostinsko ponudbo.

V blejskem kampu so z letošnjo sezono sicer zadovoljni, čeprav je bilo za kakšen odstotek manj ustvarjenih nočitev kot lani. Razloga za to sta po besedah Kelbla predvsem dva - deževen maj in svetovno prvenstvo v nogometu, zaradi katerega so se gostje odločili zamakniti ali skrajšati počitnice. Do konca avgusta so v kampu zabeležili 75.000 nočitev, do sredine oktobra pa jih pričakujejo še od 10.000 do 15.000.