Pretekli mandat je po besedah Jankovića minil v napornem tempu in velikem zagonu sprememb Ljubljane, pri čemer je bila osnovna vizija razvoja "poiskati harmonijo med zaščito stare Ljubljane in izgradnjo nove tehnološke Ljubljane".

V tem mandatu si je mestna uprava po Jankovićevih besedah zastavila 22 projektov, od katerih je po njegovih trditvah s stališča občine opravljenih 18. Med neopravljenimi projekti je omenil garažno hišo pod tržnico, Rog, Plečnikov stadion in po njegovem mnenju najtrši oreh - kompleks Ilirija.

Predvolilne obljube v drugem mandatu

V novem mandatu - če mu ga bodo Ljubljančani zaupali - si bo Janković prizadeval, da bi se Ljubljana na Mercerjevi lestvici, ki med drugim govori o kakovosti življenja v mestih, uvrstila med prvih deset. Danes je Ljubljana na 77. mestu, med prvimi 25 mesti na lestvici pa je 16 evropskih. Med drugimi prednostnimi nalogami je Janković izpostavil zlasti projekte na področju ureditve prometa, infrastrukture, kulture, športa in sociale.

Cilj na področju prometa je, da bi Ljubljančani več hodili in kolesarili, na področju infrastrukture pa je cilj zlasti čisto mesto in v tem kontekstu dokončanje centra za predelavo odpadkov. Med kulturnimi projekti je izpostavil bivšo tovarno Rog, med športnimi atletski kompleks na Žaku, med socialnimi pa gradnjo domov za starejše občane.

Janković je še poudaril, da bo obdržal celotno ekipo sedanjih štirih podžupanov, saj je z njihovim delom v preteklih letih zadovoljen. Prav tako bo v večini ostala enaka Lista Zorana Jankovića. Pričakuje, da bo na volitvah vnovič osvojila absolutno večino v mestnem svetu.

Kampanja zasnovana na besedi "delo"

Jankovićeva kampanja je sicer zasnovana na besedi "dela". V tem kontekstu je oblikovanih več gesel - "dela Zoran Janković", "dela center Stožice", "na koncu štejejo samo dela".

Glede protikandidatov je sedanji župan dejal, da "vse spoštujem, nikogar se ne bojim". Doslej so sicer kandidaturo za župana Mestne občine Ljubljana napovedali evropska poslanka iz vrst SDS Zofija Mazej Kukovič, predsednica ljubljanske organizacije DeSUS Meta Vesel Valentinčič, mestni svetnik Zelenih Slovenije Miha Jazbinšek, nekdanja ministrica za visoko šolstvo Mojca Kucler Dolinar v imenu NSi in kandidat Slovenske unije Jože Javornik.