Matic Osovnikar je bil v teku na 100 m, ki je potekal v okviru evropskega pokala in ni štel za diamantno ligo, v finalu najboljše deveterice sedmi (10,45).

Na zadnjem diamantnem mitingu v sezoni je na memoriali Iva van Damma v skoku v višino zmagala Hrvatica Blanka Vlašić (2,00 m) in nanizala sedmo zaporedno zmago ter je edina med vsemi, ki so na letošnji najprestižnejši seriji tekmovanj dosegla vsa možna prva mesta. V teku na 100 m je Američan Tyson Gay dosegel drugi najboljši izid sezone na svetu (9,79) in le za stotinko zaostal za svojim časom, ki ga je dosegel 13. avgusta v Londonu (9,78). Po slavju na 400 m prejšnji teden v Zürichu kot edina v diamantni ligi dve skupni zmagi osvojila Američanka Allyson Felix. V Bruslju je bila najhitrejša na 200 m (22,61) in je bila na koncu v diamantni ligi prva tudi na pol stadionskega kroga.

Rodičeva je bila po prvi seriji četrta (13,81 m), v drugi seriji pa je presegla 14 m (14,16 m), vendar izgubila eno mesto. V tretji in četrti seriji je prestopila, vendar zadržala svojo uvrstitev. Prehitela je štiri tekmovalke, za tri centimetre zgrešila četrto mesto in se približala tudi tretjeuvrščeni Ukrajinki Olgi Saladuhi (14,38 m). Razred zase je bila Ripakova, ki je največjo daljavo dosegla v tretji seriji in ugnala dvakratno svetovno prvakinjo na prostem Savignejevo. Ripakova, svetovna dvoranska prvakinja, je bila najboljša že v Šanghaju in je ob petih drugih mestih v diamantni ligi osvojila skupaj 22 točk, kolikor jih je zbrala tudi Savignejeva, ki pa je bila na koncu prva, saj je nanizala pet zmag.

"Zadovoljna sem z doseženim. Bliža se konec sezone, vendar sem ponovno preskočila 14 m. Potrudila sem se po svojih najboljših močeh. Pogovarjala sem se tudi z ostalimi tekmovalkami in vse smo z mislimi že na dopustu. Nastopila bom še na dveh mitingih, v Ljubljani in Zagrebu. Mislim, da bi lahko pred domačo publiko v nedeljo dosegla tudi osebni rekord," je napovedala Rodičeva.

Na 100 m je v finalu tekme za evropski pokal zmagal Britanec Marlon Devonish (10,19) pred Rytisom Sakalauskasom, ki je postavil rekord Litve (10,24), tretji pa je bil Italijan Emanuele Di Gregorio (10,25). Osovnikar je bil v kvalifikacijah v tretji skupini drugi (10,45) in je delil peto mesto. "Moj prvi tek je bil odličen in sem ujel tudi pospeševanje, s katerim imam letos nekaj težav. V drugem nastopu pa me je po 20, 25 metrih odneslo vstran in nato nisem imel pravega ritma. Škoda, da na tako odlični tekmi nisem dosegel rezultata, ki sem ga imel "v nogah". Pred startom sem se zelo dobro počutil. V prvem teku v drugi polovici nisem tekel na vso moč, ker sem imel že zagotovljen finalni nastop. Žal se mi drugi tek ni posrečil. Sedaj se že veselim tekme v Ljubljani pred domačimi navijači, potem pa bom sredi prihodnjega tedna tekel še v Zagrebu in Celju," je pojasnil Osovnikar.

V diamantni ligi je na 100 m zmago in skupno prvo mesto pred 47.000 gledalci osvojil Gay. Pričakoval je sicer izboljšanje osebnega rekorda (9,69), ki si ga kot drugi izid vseh časov deli z Jamajčanom Usainom Boltom, vendar vremenski pogoji na stadionu kralja Baudouina niso bili najboljši; ob rahlem dežju bilo je tudi nekoliko premrzlo (15 stopinj Celzija) za res vrhunske izide. Začel je zelo počasi in se je moral potruditi, da je na koncu premagal Jamajčana Nesta Carterja, ki je dosegel osebni rekord (9,85 m), tretji pa je bil še drugi Jamajčan Yohan Blake (9,91).

Šestindvajsetletna Vlašićeva, dvakratna svetovna prvakinja, je po zmagah v Dohi, Oslu, Rimu, Parizu, Stockholmu in Londonu edina v ligi osvojila največje možno število točk (32). Evropska prvakinja je edina preskočila dva metra. Uspešna je bila tudi rojakinja Vlašićeve in evropska prvakinja Sandra Perković. Z novim hrvaškim rekordom je v tretji seriji (66,93 m) v metu diska dosegla drugo zmago v diamantni ligi. Najboljša je bila v New Yorku, ob drugem mestu v Londonu in tretjih v Dohi in Parizu pa je ta 20-letna atletinja zasedla drugo mesto v skupnem seštevku discipline za Kubanko Yarelis Barrios, ki je bila tokrat druga (65,96 m).

Kenijka Janeth Jepkosgei, svetovna prvakinja leta 2007, je v teku na dva stadionska kroga ugnala vso konkurenco (1:58,82). Druga je bila Rusinja Marija Savinova, ki je zaostala za 67 stotink, tretja pa Caster Semenya iz Južnoafriške republike (1:59,65) svetovna prvakinja lani v Berlinu. Zaradi dvomov o njenem spolu 11 mesecev ni mogla tekmovati in je v svojem prvem večjem nastopu slavila v nedeljo v nemški prestolnici.